Kelloggs

Nu bojkottar jag kelloggs, beställde sked med namnet Sniper fick svar när jag beställt och betalat att det var inte att godkänt namn när jag pratar med support får jag höra de inte är godkänt p.g.a det är att våldsrelaterat. Ett godkänt namn hos skatteverket men inte godkänt av dem, vad blev jag erbjuden jo värdecheckar men nej jag stod på mig och krävde pengarna tbx för att vi numera inte ska köpa nått som de tillverkar. Nu får jag en besviken son för han ville verkligen ha en med det namnet.

När jag hänvisade till att namnet Uzi kan anses våldsrelaterat för det är en kulsprutepistol sa de att det inte heller är godkänt i slutändan (som jag att de nekas efter betalning) men det är en diskriminering mot israeler så det är inte bara min son som de diskriminerar och kan garantera att fler med ett ovanligt/udda namn blir diskriminerade. Det enda man får som svar på frågor man ställer dem är att de inte har svar på det och att de inte kan gå emot sina regler, länken jag fick om regler för vad som står fungerade dessutom inte.

Kan ju säga att jag har en son här hemma som känner sig diskriminerad och anser dem som dumma mot honom och vill att jag ska prata med deras chef så att han kan skälla på dem.

Underbara tid

Tiden flyger iväg Tengel är redan fem månader, han har lärt sig rulla från mage till rygg och tvärtom, kommer upp i krypställning och gungar (som ser skitroligt ut) och han har fått sin första tand. Han är typ världens snällaste bebis om han får uppmärksamhet och man är i rullning mycket, så blir massa promenader både med sjal och med vagn ibland och en massa bus med honom då är han glad och nöjd. Han är dock liten kan jag tycka nu har han storlek 62 i kläder men kommer i vissa plagg i 56 fortfarande.

Vi valde att köra med tygblöjor och jag har blivit helt frälst i det, så lätt och smidigt jag som trodde det skulle vara extra jobb men nej så mycket smidigare och snällare mot bebisrumpan, till och med Sniper har lärt sig att vika både limpvikning och trekantsvikning. testade ju först imse  och vikis med pulskal men det var inget som passade oss utan läckte vid benen så vi bytte till gdiapers (med vikis) till dagtid och formsydd med ullbyxor till natten och det var något som passar oss. Dock kör jag med vikis och ullbyxor vissa dagar med för gillar det systemet mer än att bara alltid ha det till natten med så kör alltså på två system som jag älskar.

Så stor skillnad det är från barn till barn, med Sniper gillade jag inte vara föräldraledig utan tyckte att det kunde bli långtråkigt men nu älskar jag det.

I fredags kom Sanna (kusin till ungarna och fadder till Tengel) och stannade tills idag, så kul att ha henne här och så mycket mer man får gjort. Tengel vill ju inte ligga själv på golvet och leka utan vill antingen vara i famnen (favoriten) eller att man sitter på golvet hos honom och lägger all fokus på honom. Så nu har jag passat på att  tvätta massa maskiner, vikt tvätt och haft lyxen att kunna ta en dusch utan att stressa o oroa mig för att Tengel ska ligga där ute och skrika eller haft honom inne i badrummet.

Imorgon blir det nog gå till öppna förskolan för första gången, har tänkt på det länge men inte blivit av, så får se vad jag tycker om det och om jag trivs där. Men Sniper gick jag bara två gånger men då bodde vi ju i Skåne och på den öppna förskolan trivdes jag inte och hade ju vänner med jämngamla barn så han hade ju kompisar att leka med.

bjuder på en fluffbild

Vårt nya liv

Tänkt på att blogga länge nu och vetat exakt vad jag skulle blogga om men inte blivit av så får väl ta tag i det nu för vill ju ha kvar bloggen så antar jag får skärpa mig.

Att se Teijo och Tengel ligga och mysa eller enbart se Teijo ta hand om sin son ger mig en helt fantastisk känsla de utstrålar en sådan grym kärlek och nått mer jag vet inte men är så himla underbart att bara titta på dem två när Tengel är i hans famn. Det var nått jag saknade med B att inte se det bandet, trodde aldrig det skulle kännas så är stort som det faktiskt gör.

Även bandet mellan Tengel och Benjamin är så starkt och utstrålar även det grym kärlek och stolthet från Benjamin, för så stolt han är över att äntligen blivit storebror. Under graviditeten gick han runt och skröt om att skulle bli storebror och när han väl kom ville han visa upp hela världen sin bror, i affärer kunde han gå till en främling och säga detta är min lillebror och i skolan skröt han om att lillebror äntligen kommit och när skolavslutningen kom och jag och Tengel var där sa han till alla att de var tvungna att gå fram och hälsa på hans lillebror. Eller första mötet mellan dem han hade varit hos farmor och vi hämnade honom direkt på kvällen är vi kom hem och han sprang ut så fort han kunde för att äntligen få se sin lillebror och han har även skrivit på en lapp om deras första möte och hur han kände, så den har jag lagt in i Tengels första bok.

Tengel fick nått som jag aldrig gav Benjamin, men jag anser Benjamin i stort sett fått det nu på senare år ändå för han har två personer som står honom nära nu. Det jag snackar om är faddrar Tengel fick två stycken sin kusin Sanna som för övrigt är så grym med honom får honom lugn och hon kommer kunna ge honom villkorslös kärlek och visa honom förståelse och finnas där när han behöver det när han blir äldre och bara finnas för honom och hon kommer bli en perfekt lyssnare och förstå mer än andra om det kommer behövas. Även hans andra fadder är grym, som är min närmaste vän han är så lugn och det är viktigt att ha en sådan person i sin närhet han är även en perfekt lyssnare och kan komma med bra förslag när det behövs. Han kommer vara en person Tengel kommer se upp till och han var ett självklart val i och med han själv typ tagit på sig detta med Benjamin och är hur underbar som helst med honom och alltid finns där för honom och bekymrar sig för honom när allt inte är bra.

Nu är det årets sista dag och detta året har varit ett helt fantastiskt år, vi plussade äntligen och jag fick genomgå en efterlängtad graviditet med pappan med i bilden och även han lika glad och planera inför Tengel med honom. Fixade fram ett jobb till Teijo efter han blivit arbetslös (på mitt jobb) som han trivs skitbra på (första gången han trivs o gillar sitt jobb) fast tur är la att han blev arbetslös (de köpte ut honom) för han trivdes verkligen inte på sitt jobb och hade det fittigaste chefen någonsin. Han bara klagade på att Teijo alltid vabbade (är ju den med lägsta lön som vabbar) sen var inte graviditeten välkomnande enligt honom för vi hade redan tillräckligt många barn o skulle vi ha fler kunde vi vänta tyckte han.

Fått veta att det går bra för B i skolan, trots han var sjuk 20% av ettan kom han inte efter något utan hängde med ändå så grymt. Att ha n varit sjuk så mycket beror på enligt läkarna hans recklighausen som orsakar sämre immunförsvar. Skolan brukar reagera på så hög frånvaro men gör det inte i Benjamins fall då han inte kommit efter och att det har ju en giltig orsak och man vet varför han blir sjuk lättar än andra.

Nej nu blir det gå för att göra tredje och sista lagret av pannacottan som är efterrätten ikväll, gott nytt år på er alla och hoppas även ni har haft ett bra år om inte att ni får ett bättre år nästa år!

Ny familjemedlem

Jag vet att jag inte bloggat på en hel evighet, men det har sina förklaringar. Det är så att det har kommit en liten Tengel till världen, kände att jag ville inte ha en lugn graviditet jag kunde njuta av som bara dem närmaste skulle veta om att jag var gravid.  Graviditeten var inte det lättaste men hade turen denna gången att illamåendet försvann, men hade hellre haft den är foglossningen jag fick. Efter halva graviditeten blev jag sjukskriven pga foglossningen och blev så låst kunde inte ta mig någonstans för det gjorde för ont att röra sig,

Förlossningen var lika enkel och snabb som B och även denna helt utan smärtlindring och inte ens denna gången hann jag prova lustgasen. Åkte även denna gång hem så fort jag fick, vilket var efter 12h och Tengel kom 06.22 så blev perfekt tajming så vi kunde åka hem på kvällen. Fast denna grabb var verkligen mini jämfört med B 3015g så exakt ett halvt kilo mindre men 49cm lång så han var en cm längre än B.

Han är lika snäll och lätt som B var som bebis sover, gosar, äter och bajsar och knappt något skrik bara när man byter blöja eller ligger på rygg, så har fått bli att låta honom sova på mage för något annat är omöjligt. B är världens stoltaste storebror och var verkligen kärlek vid första ögonkastet mellan dem och han är jätteduktig med Tengel. L var lite med skygg inför hålla och gosa med honom men efter ett tag ville även han det.

Vårat val av namn har haft sina reaktioner, vilket vi visste så därför gick vi inte ut med det förrän efter han var född på en namngivelse. En sak jag fått höra är att han kommer bli mobbad för sitt namn, jag tror inte för fem öre att han kommer bli mobbad pga sitt namn för idag finns hur många namn som helst som är ovanliga och det är ett mer kulturellt samhälle, det är inte bara vanliga tråkiga och typiska svenska namn längre. Tegel har inte ett enda vanligt svenskt namn utan hans mellannamn är Enzo och Uzi, Uzi pga att vi har skytte inspirerade namn så B heter Sniper i mellannamn. Sedan hr han inte ens ett svenskt efternamn så varför tråkiga svenska förnamn då? Kan dessutom tillägga att Tengel är ett fornnordiskt namn som betyder hövding/konung så det har en fin bra betydelse oxå.

Får se hur det blir med bloggen om jag kommer blogga mycket eller inte men den kommer alltid vara kvar iallafall så jag kan blogga när jag vill och känner för det!

Mänskligheten numera

Så är jag opererad och en knuta fattigare, de ville inte ta bägge knutorna så jag hoppas på att jag valde rätt. Är lite tveksam emellanåt för är jag uppe och går så får jag ont i ryggen men det kan ju vara för operationen med så tror jag valde rätt.  Kan ju lugnt säga att de var jäkligt snåla med bedövningen, fick ligga och hoja till som fan av smärta ett tag och inte förrän jag nästan sparkade till sköterskan som stod i fotändan fick jag mer bedövning. För en gångs skull skickade de iväg min knuta har de bara gjort en gång tidigare och det var första knutan de tog på mig, sedan dess har de inte gjort det. Så när de får svaret skulle kirurgen ringa och då skulle vi prata om knuta nummer två, fast vett i fan om jag vill gå igenom detta en gång till så snart inpå.

Idag hände en tråkig sak, Egon min skäggagam somnade in, dock av ålder han var väl strax över 11 år. Fast är inte så ledsen över det snarare glad, för så som han varit den senaste tiden har han det bättre nu. Han varken åt eller rörde sig, vägrade till och med sola.  Han fick iallafall många år, normalt brukar de bli 7-10 år och kan som max bli 15 år så han blev gammal.

Läste en sjuk sak idag, som får en att tröttna rejält på mänskligheten, kan inte förstå hur en vuxen människa kan få för sig att misshandla ett barn. Det var på en skola här i Gislaved som en vuxen okänd man misshandlade en pojke som gick i lågstadiet. Det måste ju varit en förrymd psykopat eller något i den stilen för vem får för sig att göra en sådan sjuk sak det var liksom ett barn. Min första tanke var att det kanske är dags att flytta, men nej inte ens det skulle fungera för det är så här mänskligheten är nu. Det händer titt som tätt över allt i Sverige och ja övriga världen med för den delen. Jag verkligen hoppas på att de hittar denna man snart, fast vad gör det han får något år som max kanske enbart någon månad i fängelset där de lever i lyx jämförelse med tex dagens fattiga i Sverige.

Lördag

Idag blev det en promenad till affären för att handla kvällens mat som blir lasagne och hämtade ut ett paket som jag beställt till B för han fyller ju år om en månad. Visst har ont som fan idag med men va fan får stå ut tills måndag då jag blir av med knutorna. Även Evony behöver ju sina promenader visst igår fick hon bara en men jag klarade verkligen inte ut och gå ens och på kvällen la T i migrän så hon fick nöja sig med ut i trädgården. Som gottgörelse köpte vi grisöron och ett tuggben, tuggbenet rör hon knappt för det enda hon vill ha är kärlek och uppmärksamhet, hon är verkligen en kärleksfull hund.

Blev även pez till min samling inköpta så nu består den av 43 pez, så jag blev glad av promenaden och handlandet, mina älskade pez en kvar att äta sen hamnar även den i min pezhylla!

På måndag är la min plan att kvällsmaten blir den bästa ever för det förtjänar jag väl efter en operation, så får la snacka med Peter om han vill inhandla sushi och ta med sig när han hämtar mig på sjukan, fast det ska väl inte vara några problem bara föra över och be honom (om han nu inte läser innan jag ber lite snällt)

Börjat peppa inför srf nästa år bra band som ska dit så bara ett måste att vi skall dit och konstigt nog vill gubben köpa biljetter redan nästa månad, han som alltid säger åt mig att vi måste vänta och se om vi har råd så ja jag håller käften och lyder denna gång för nu får jag som jag vill men måste införskaffa eller låna till oss en husvagn för nej inte ens jag vill sova i ett tält nästa år (T vägrar tält i vanliga fall).

Snart blir det matlagning och käka efter det blir det kränga matadormix :)

Äntligen fått en operationstid

Fick operationstid idag, på måndag ses fram emot för snart slipper jag denna jäkla smärta. B farmor/mummu ställer upp och tar B mån-tis och skjuts hem fixad och han stannar här en stund så att Evony får sin kvällspromenad.

Nu blir det att äta pizza då jag inte klarade av att ställa mig och laga mat idag då ryggen gör sig jäkligt påmind idagså har varit bosatt i soffan och sängen hela dagen idag efter B tandläkarbesök. Hela promenaden hem från tandläkaren fick jag lyssna på B gnäll om att jag gick för sakta, så ja jag har ont vanligtvis är det jag som tjatar på honom att han inte ska asa fötterna efter sig.

Jag klarar verkligen allt!

Har nu varit sjukskriven i några veckor och är det månaden ut, drygt men inväntar operation av två knutor på ryggen som orsakar en jäkla smärta vid ansträngning eller ja egentligen rörelser bara för kan inte ens ta en promenad eller hushållssysslor utan att smärtan skall bli skitjobbig.

Har fått tillökning i familjen dessutom, en vovve vid namn Evony som är världens finaste och kärleksfullaste amstaff. Lizzy är väl inte så jätteglad över detta men de funkar ihop så länge Evony låter henne vara innan fick hon inte ens titta eller gå förbi henne men det får hon nu men ännu är Lizzy lite stel och vaksam när Evony är i närheten.

Har dessutom börjat närma mig körkortstillståndet intyg nummer ett är inskickat till transportstyrelsen (intyg om att recklinghausen inte påverkar min körförmåga) på måndag skall en psykolog ringa mig så ska v se om hon kan fixa intyg nummer två som är för min borderline och att den inte skall vara ett hinder för mig att ta körkort.

T har även börjat jobba kväll nu när jag är sjukskriven trivs jag skitbra med det för ensamtiden man får på kvällen när man lagt B är guld värd, blivit massa kvällar med tända ljus musik och tedrickande. Även massa mys i sängen med Lizzy medans man ligger och tittar på just det man själv vill se. Var inte lika kul innan man blev sjukskriven för då la man sig direkt efter man lagt B i stort sett , men får se vänjer mig väl med det sen för var bara en vecka jag jobbade innan jag blev sjukskriven när han jobbade kväll.

En annan sak jag bara måste berätta att jag älskar verkligen mitt liv, jag har allt man verkligen kan önska sig och jag har nått alla mina mål jag satt upp den tiden jag mådde dåligt som jag aldrig trodde jag skulle nå. Visst för vissa kanske mitt liv kan tyckas jäkligt tråkigt då det är ett typiskt Svenssonsliv men jag fullkomligt älskar det

Till sist måste jag bara lägga upp en låt jag inte hört på länge som jag hittade på bloggen, som jag lyssnade på i många mörka stunder förr!

Finskan helt oförståeligt

Åter sjuk igen, åkte på feber i söndags men är piggare idag än igår då jag sov bort hela dagen. Febern hänger dock på men ringde jobbet och sa att jag kommer imorgon i och med jag är piggare idag och har turen att det blir en lugn dag på jobbet imorgon. Så igår missade jag mitt monsterpass som skulle varit att jobba mellan 06.45-20.00 men va fan jag var sjuk och det hade inte gått, dock är det på torsdag jag ska jobba så länge med så känns som om att jag bör börja jobba imorgon och därmed börja lite lugnare.

Idag knackade det på dörren så det var bara att gå upp ur sängen (där jag la o läste) och ner till dörren, vem stod inte där om inte finska Jehovas. Jag hann inte mer än att öppna dörren förrän de började babbla på och efter någon minut kläckte jag ur mig att jag förstår inte finska, de verkade bli rätt paffa och sprang till bilen och hämtade ett häfte på svenska och gav till mig och tackade sedan för sig. Rätt stor skillnad på svenska Jehovas och finska, de svenska trycker verkligen sig på medans de finska inte gör det. Visst tig tid på mig att berätta att jag inte kunde finska men vad gör man ska man avbryta när en äldre talar kanske, kanske inte jag var ändå inte intresserad så varför tala om direkt att man inte förstår något man inte vill lyssna på ens.

På grund av detta blev jag åter påmind om att svärmor vill att jag lär mig finska och att det hade varit väldigt bra att lära sig detta språk då T släktingar inte pratar svenska och att jag ofta får sitta och lyssna på något jag inte förstår ett smack av. Dock har jag försökt hitta kurser i finska utan framgång, närmsta är i Borås och kostar nästan två tusen och enbart för 6 tillfällen man verkligen sitter i ett klassrum, är det värt pengarna nej jag tror inte på det. Rätt synd finns hur många språkkurser som helst i närheten men inte i finska, ska man läsa en riktig kurs i finska får man bo i Stockholm för det var i stort sett bara där de riktiga kurserna fanns. Till hösten ska B börja läsa finska som han fått möjlighet av skolan i och med T är finsk, så det är ju skitbra att iallafall han får möjligheten att lära sig språket. Dock förstår han redan finska och säger vissa ord ibland men han svarar alltid på svenska. Får la vänta och se till sist kanske nån kurs startas i finska även för mig, skulle bli lite trevligare vid Finlands besöken då om man skulle förstå vad som sas i samtalen.

Snart blir det förresten Skåne igen, hela två helger i rad, helt underbart!

Fast anställd

Nu har jag äntligen blivit fast anställd, skrev på anställningen i veckan som började gälla första maj, så är överlycklig. Både förmännen och jag som tjatat mig till det, i och med jag var schemalös så tackade jag nej till att jobba den 2 maj vilket jag har rätt till som schemalös men det gillade inte förmännen så efter det fick jag alltid jobba dag som schema så då krävde jag nya papper att skriva på och dessutom hade jag inga giltiga papper längre utan min anställning gick ut för flera månader sen. Var inga problem när jag snackade med chefen då utan han sa bara visst vi behöver nån med kompetens vid banan och du jobbar ju heltid nu så han hade inget val dessutom hade flera sagt upp sig för de aldrig får fast anställning.

Helt underbart som jag kämpat och hoppats på att få en fast anställning, liksom jobbat i två år som schemalös och därmed aldrig vetat blir det jobba över huvud taget eller om det blir jobba kväll och sedan jobba dag dagen efter har varit rätt tufft för mig. Dessutom har jag ju jobbat i stort sett heltid medans försäkringskassans årsinkomst på mig varit över 100k för lite men att den stämde enligt dem. Så nu kan de stoppa upp det i röven eller något för nu har jag min årsinkomst på papper från jobbet. Dessutom får jag ta banklån nu, inte för jag ska eller vill göra det men jag KAN.

Hockey vm har börjat så numera bänkar jag och B oss i soffan och sitter och gapar och skriker tillsammans och har det awesome.

LouiseBrooks theme byThemocracy