Category: Flytten

Flytten

Att jag inte skrivit sedan jag flyttade hit har sina orsaker, jag blev nämligen sjuk i söndags och var det tills onsdags så jag började även min praktik med att vara borta. Det gjorde mig inte glad men blev tvingad av T att stanna hemma, vilket var tur för jag hade inte klarat av att jobba. Jag var verkligen helt utslagen sov bort dagarna och orkade inte med ett skit så fort jag bara gick något litet steg var jag slutkörd och frös som fan medan min skalle kokade, kan ju vara för den 40 graders febern jag hade.

Flytten hit var i alla fall helt underbar, jag trivs som fan och det gör även B så vi har det jättebra nu så nu är vi äntligen här för att stanna. Praktiken började bra några som jobba där sist var kvar några hade slutat men välkomnad dit blev jag och jag trivs lika bra där nu som sist.

Idag var vi i Borås på netonnet och lämnade in min dator som det var något fel på för den lät något jävulskt, nu kommer jag vara ifrån den i ca en månad. Detta resulterade med att vi köpte en 40tums tv på elgiganten så att T kunde börja använda sin stationära dator så jag kunde ta hans laptop, vi ansåg det var dumt att köpa en ny skärm till datorn i och med vi länge tänkt köpa en tv och skulle behöva en ny när T laptop dör (som den nog är inom snar framtid i och med den glappar överallt typ och skämen bara sitter fast via en kabel och den måste stödjas för att kunna vara öppen. T sa dock det inte är så bekvämt att ha en 40tums tv som skärm till datorn i och med han har den på sitt datorbord så han sitter lika nära som alltid vid datorn.

Nu vill jag ha sommar, det är det nästa “plan” sker…eller vänta har ju Kina först men sommarn kommer lätt slå Kina!

Dreads!

Nere i skåne och huvudet fullt av dreads som Henry satte in i förrgår, kliar som fasiken men sova med dreadsen har jag inga problem med. Idag blir det ner till vårdcentralen fast det inte är där vi är skrivna längre (skrev ju oss på vårdcentralen i Gislaved i Måndags) men B klagar på att snoppen gör ont vägrar kissa om han inte verkligen, vekligen behöver det och det är en vit vätska i snoppen (som dock försvann nu när han äntligen gick på toa). Får hoppas det går undan där så jag hinner till skolan så fort som möjligt för missat en massa på denna kursen nu och vill verkligen klara denna kursen.

Imorrn blir det sjukan i kristianstad för mig till ögobnsköterskan o ögonläkaren, försökte förra året att d inte skulle kalla mig mer men de totalvägrar, jag måste dit en gång om året bara för min reklinghausen kan påverka min syn. Far min är iallafall snäll och kör mig dit och hem och har även som tur är självstudier så jag missar ingen skola.

Ansiktsmålning

Igår var jag o B hemma pga vi åkt på maginfluensa inte skoj alls men idag är det bra med oss…nästan, för så klart fick jag antagligen migrän igårkväll. Vet inte om d är migrän men känns som huvudet ska explodera o speciellt ovanför vänstra ögat, o klarar inte av ljus. Dock är det bättre nu meninatt blev det inte mycket sömn för var omöjligt att somna o när jag gick upp i morse var det lika hemskt som igårkväll men nu är det som sagt bättre.

Idag ville B få ansiktsmålning så det fick han och nöjd som bara den blev han, både jag o morfar skulle fotografera honom och pappa skulle få se honom i camen, men i o med han inte såg honom ansåg han att han inte såg honom heller. Nu får jag inte röra honom för han är rädd att då ska ansiktsmålningen bli förstörd, så jäkla söt han är just nu.

Ikväll blir det hemfärd vilket både jag och B ser fram emot och då har vi två hulliganer för L är då med och det är det B vill han har traggat om han vill träffa o leka med L i flera dagar nu. Så på måndag är allt fixat inför flytten bara flytta grejer kvar då och det görs nästa lördag. Igår postade mamma adressändringen till mig så nu kommer vi vara skrivna där från och med den 18 februari.

Hemfärd på fredag!

Hade planerat att ha en helg i Skåne men så blir inte fallet, kom på idag att jag måste åka hem för på måndag är sista möjligheten att skriva in mig o B på vårdcentralen i Gislaved. Visst man kan skriva på ett papper o skicka in det bara men behöver prata med dem om B för skulle ju säga åt dem att kalla B om ett halvår (fem månader när vi flyttat upp) så hans infektionsastma kollas upp igen. Sen behöver jag snacka med bvc där oxå så de kallar honom direkt när vi flyttat upp och kollar upp talet och är det inte bra då är det talpedagog som gäller.

Sen den 11februari blir det flytta upp alla våra saker, så att de är där uppe den 17 februari när vi flyttar upp för gott för vill åka direkt efter tentan den fredagen så att jag har en lugn helg innan praktiken börjar på måndagen. Kommer dock ha en litet sista fest med vännerna här nere veckan innan jag flyttar som ska bli riktigt trevligt, Emelie var snäll och låter mig ha förfest hemma hos henne så blir det utgång senare under kvällen. Blir dock en lugn kväll för dagen efter är det ju flytta upp allt så blir upp tidigt och bege sig till Vittsjö och packa bilen full o åka hem.

Imorrn blir det ringa praktikplatsen och boka tid för träffa dem innan praktiken börjar vilket lär bli fredagen veckan innan som sist och  bestämma tider och sånt. Fast lär väl inte bli så jobbigt möte var ju där sist och jobbade där under sommaren Karl-Johan är helt underbar person så kommer nog trivas som fisken i vattnet som sist även fast det blir jävligt långa dagar.

Får heller inte glömma att ringa skatteverket imorrn och beställa personbevis så jag har det när det är dax att ansöka om visum (till Kinaresan). Idag fixade jag iallafall adressändringen så nu ska jag bara vänta på papprena skriva under dem och skicka in till skatteverket så är vi skrivna där från och med den 18 februari!

Orka rubrik

Färd ner till Skåne imorrn för att ha en skolvecka till, sen på onsdag blir det fotografering för B han skall fotograferas med sin halvsyster. Så det blir att T kommer ner och kör oss dit och sedan åker vi hem direkt för L fyller ju år på torsdag och skall firas då.

Var vår helg med L så var massa bus med i stort sett ingen bråk mellan dem, bara jag som åkte på skit från dem när jag busade med en av dem/dem för var man på den ena fick man den andre över sig, så sammarbeta är de jävligt bra på. Var även hemma hos svärmor/mummu i lördags så bjöd hon oss på mat och ungarna var överlyckliga över att få träffa henne som vanligt. Fick en supergfräck svart halsduk av henne aldrig sett någon liknande, unndrar hur fan man kan få den att se ut så men den va fräck och kommer användas.

Ser inte fram emot imorrn blir upp klockan fem och börja redan neråt, hoppas B är snäller. Hoppas dessutom det snart går att boka resa snart för testat det två gånger idag men det vill inte fungera utan kommer bara till betala eller ja inte ens dit för det är då det hänger sig.

En sista sak nu är det mindre än en månad tills flytten upp, så jäkla underbart, vi blir en riktig familj!

Snart är detta året slut!

Imorgon är det nyårsafton och det skall firas med god mat, trevligt besök och lite god dricka. Tyvärr kommer det inte firas med B då han firar det med mummu som ville kidnappa honom då, men det gör inte B något han blev överförtjust i att får vara hos henne själv tills dagen efter. Blev några raketer köpta idag och jag gjorde äntligen popkornsbollarna gjorda idag som jag planerat på att göra ett tag nu.

Direkt efter vi var klara med allt blev det färd till Martin för att fira A som fyller fyra år imorgon och var ett trevligt besök men rätt sent, vi kom precis hem så blev raka vägen i säng för B och vi skall snart lägga oss. Imorgon blir det upp i tid då jag upptäckte att min astmamedicin är slut när vi var hos Martin, så jag måste verkligen hämta ut mer ifall jag skulle behöva det i och med B kommer ju ha med sin medicin till T morsa så kan ju inte låna hans ifall jag behöver. Kommer då även passa på att hämta ut andra mediciner så att jag slipper asa mediciner fram och tillbaka som jag gjort än så länge.

Den tredje blir det upp med tuppen och åka ner till Skåne igen för att ha ännu en skolvecka men blir inte många dagar i skolan utan vi åker hem igen redan den femte direkt efter jag slutat skolan som vanligt och så blir det ett par dagar hemma för har ingen skola igen förrän den tolfte och då blir det slkuta skolan tidigare i och med B skall vara hos doktorn den dagen.

Tänk nu är det inte alls lång tid kvar innan vi flyttar upp hit för gott, så jävla underbart som vi längtar efter det!

Home sweet home

Håller på för fullt med en skoluppgift om att göra en lagerutformning men blev en liten paus nu som är väl behövd, egentligen är det en gruppuppgift (med tre personer) men min grupp bestod av mig och en till men slutade med jag blev själv i och med hon inte kom till skolan något. Ringde skolledningen om det och de sa att läraren skulle ta hänsyn till att jag är ensam och därmed inte skulle det påverka betyget för arbetet negativt, så det känns bra. Får dock hjälp av T så det går lite lättare än det gjort annars i och med det är en stor viktig uppgift.

Imorrn blir det Ullared och handla alla julklapparna och lite till som tex en vinterjacka till mig som verkligen behös så hoppas att hittar en som faller mig i smaken och dessutom är varm. Ska åka med mamma, Amandha och T morsa så blir T hemma med B så det är skitskönt att slippa ha B med dig. Börjar  bli stressad med alla julklappar och dessutom presenter  till B och ordna med kalas för honom men det ska väl vara lugnt efter Ullaredstrippen för då är alla julklappar och presenter ordnade.

Idag blir det ringa Schenker för att dubbelchecka så jag verkligen har praktik där till våren, inte så lockande det där med ringa-biten det är ju bland det svåraste som finns. Så ett chefsjobb kommer la inte passa mig alls men det skiter jag egentligen i, för det var ju inte därför jag tog denna utbildningen utan det ar ju för att uteckla mig själv och visa mig själv och andra att jag faktiskt kan vara hyfsat “normal” om inte starkare på ett annat sätt i och med jag får kämpa ännu mer för att orka och verkligen ta mig upp ur sängen vissa dagar även om ångesten gör sig hörd. Den begränsar inte mig på samma sätt som innan i och med innan gjorde jag valet att vara “sjuk” och stanna hemma om ångesten gjorde sig hörd. Visst i framtiden kan jag kanske ha ett chefsjobb men då måste jag arbetat där så pass länge att jag känner mig trygg där och trygg i arbetet så att jag verkligen skulle våga och klara av det och detta skulle jag aldrig kunnat säga innan.

Helgen

Helgen flög på och tog slut innan den började kändes det som tycker jag. Bion i fredags var väl lite till en besvikelse, men är inte förvånad har ju läst böckerna så jag hade gissat mig till hur filmen skulle sluta och jag hade helt och hållet rätt alltså hände inte ett piss i den utan allt kommer hända i del två. Var dock mysigt att få vuxen/ensamtid med T och det njöt man för fullt av. B hade det superskoj hos Karin o Markus (o L), han har typ inte snackat om nån annan än markus och ad de hittade på opch sånt sen vi fick tillbaka honom på lördagen.

Idag blev det en tripp ner till Skåne igen och blir kvar här tills måndag, blir att grabbarna åker ner hit så har jag bestämt att det blir en tripp till Andys lekland på lördag så även vi hittar på något skoj tillsammans med pojkarna, är det nån som vill hänga på så hojta till. Direkt efter skolan på måndag blir det hemfärd igen så har jag typ en hel vecka hemma då jäkla skönt.

Dock har vi fått världens jobbigaste hemuppgift lixom jag vett i fasiken och man “gör” ett lager och allt vad det innebär på ett lönsamt sätt, så det får min käre far och Jonas hjälpa mig med.

Inte lång tid kvar tills jul o B kalas så blir ullared den tredje och inhandla de sista presenterna och julklapparna så det är avklarat och slipper göras i sista minuten. Finns nog inget värre än sista minuten handla alla julklapparna och i år började jag handla julklappar senare än jag brukar. Längtar till julafton som ett litet barn men inte för min skull egentligen, utan att få vara med dem man älskar och ge barnen en underbar jul är det bästa och underbaraste. Att ge är helt klart så mycket roligare än att få!

Home sweet home

Helt jävla underbart att ara hemma igen, sov dessutom som en stock inatt somnade så fort jag la mig. Älskar verkligen att vara hemma, för det är här som är hemma för mig och allt känns så mycket bättre och lättare när jag är här.

Idag var vi hemma hos Pekka (ocki) så drog grabbarna och  bastade med honom medans jag stannade där och la och läste medan de bastade. När de kom tillbaka bjöd Pekka på mat som blev pasta med köttfärssås, vi stannade kvar en liten stund efter vi alla hade käkat upp sedan bar det av hemåt igen. Blev att vi skulle ha bägge ungarna tills imorrn för egentligen skulle ju L åkt hem under kvällen. Så imorrn vid tre kommer Marcus och Karin och hämtar båda grabbarna, så blir det ut och käka för mig och T (pizza) och sedan dra på bio och se breaking dawn. Ska bli riktigt skoj att komma ut och vara lite barnfri igen tillsammans med T, visst var inte alls länge sedan vi var barnfria men behövs. Dessutom är det ju kul för grabbarna att de får hitta på något med K o M och även de ville ju ha grabbarna och hitta på något med dem bägge så kul och skönt från allas håll då ju.

Nu har hala tiden redan gått, var ju i Augusti vi flyttade ner lite halv och i februari blir det flytt upp igen så det innebär halva tiden har gått, skitbra. Dock känns det som lång tid kvar ibland men men den som väntar på något bra kan la inte vänta för länge sägs det? Dessutom är det bara denna kursen och en till efter denna kvar alltså två tentor sen blir flytten. B ser verkligen fram emot det, han säger att han vill flytta redan nu men går ju inte har dock redan blivit garanterad en plats på dagiset och avdelningen han gick på här innan. Så blir bara att kontakta dem när det närmar sig och meddela dem om tider och sånt, tror inte inskolning behövs i och med B fortfarande har kontakt med dem och älskar att få följa med och hämta L när vi är här för då får han ju träffa dem alla.

Pepparkaksbak

Idag har jag och B bakat pepparkakor och dekorerat dem med kristyr, B blev jättenöjd med dem och sa de var jättefina. Älskar när man hittar på något som uppskattas av honom även om det är något litet extra som hjälpa till med bakning eller matlagning som han älskar hjälpa till med.

Snart blir det gå hem till Jezzy och umgås med henne och sen ikväll kommer syrran hit så ska vi kränga kalkon, dock inte min favorit, kalkon alltså men ska bli skojigt att syrran o ungarna kommer så blir B glad och får någon att leka med. Får se kanske kommer säga ja till han får leka med någon dagiskompis men känns lite skumt jag har ju ingen kontakt med deras föräldrar och lämna honom här eller ha en okänd unge här är inget som jag upplevt innan. Dock är det ju i och för sig bara dagisungar som frågat mig om de får följa med o leka med B och jag kan ju inte säga ja heller för jag har ingen aning om vem som är ungens föräldrar eller vad de har för nummer.

På onsdag blir det äntligen åka hem och vara hemma ända till tisdagsmorgon så jävla underbart, och med tur lyckas T skaffa barnvakt och då ska vi på bio o se breaking dawn. Nej nu får jag ner o se till  B mkiddag som står på spisen. En annan kul sak nu är det under 100 dagar tills flytten och det om något är så jäkla fucking underbart som vi längtar både jag och B. Ännu en bra sak var att jag pratade med barnomsorgen där igår och de sa jag bara ska ringa dagiset där som han var på innan (som jag vill ha honom på igen) så har han en plats där när jag vill (var en månad sen jag skickade in pappren om kö och redan fått plats så det är gött.

LouiseBrooks theme byThemocracy