Category: Skåne

Årsmöte

Idag var det årsmöte på skyttet (luftgevär), det gick finfint och nu är jag sekreterare i föreningen så lir en del extra jobb framöver men vad gör det behövs föreningar så att man kan få ungarna att göra mer än sitta framför datorn eller tv:n och skytte har jag ju hållit på med i flera år och har ju varit ledare på luftgeväret här sedan typ jag hittade föreningen. Nu behövs det bara få oss och synas lite mer och kanske få fler att öppna ögonen och börja brinna för skyttet.

Idag på årsmötet sjalade jag mig till en barnstol!

Igår var jag på Ikea igen medans Teijo var på Ryhov på en undersökning för axeln, vi var klara lagom till att han kom dit för han fick gå dit i och med när han var klar på Ryhov åt vi och sedan skulle ju Sylar ha mat och ny blöja innan vi kunde bege oss hemåt.

Väl hemma handlade vi och sedan bar det av på utvecklingssamtal för Sniper. Går bra i skolan för honom bara ett ämne han inte är godkänd i och det är idrott pga att han inte kan simma ännu, men resten av ämnena var han godkänd i och en del mer än godkänd i. Direkt efter det bar det av till luftgeväret, där gick det riktigt bra en hel del nya ungar vilket är jättekul och för Sniper gick det bra och slutade med 146/150.

Talet verkar ha släppt för Tengel och han har sagt flera nya ord nu de senaste dagarna, så skönt att han äntligen börjat prata men var som vi trodde att när han väl började så kunde han det. Han är verkligen envis och gör det han själv vill, är det nått han inte vill säga så säger han det inte men kommer nya ord varje dag nu och han blir så stolt när han klarar det.

Imorgon ska två av ungarna till tandläkaren, först Sylar kl 12 och sedan Sniper 13.20 så blir dit två omgångar imorgon.  Var först idag de ringde och bokade in Sylar men tänkte att jag får la ta den för en gångs skull, är jätteofta de ringer dagen innan och vill boka in en tid till Sniper och man säger alltid nej.

På torsdag kommer Sanna, ungarnas kusin och hon är även gudmor/fadder till Tengel och Sylar. Ska bli kul blir speciellt alltid trevliga kvällar med henne framför tvn med popkorn och cola till en film, vilket är den bästa avkopplingen man kan få.

Nästa vecka blir det kanske en bärsjalsträff i Värnamo, ska bli så kul älskar ju verkligen bärsjalar/bärdon så ska bli kul och klämma o känna på andra, för är ju så sugen på nya hela tiden.  Sedan till nästa helg blir det en Skånetripp igen, var ju där i helgen och firade far som fyllt år men nu nästa helg blir det påskmiddag och även samtidigt kalas för Joel och Hugo (ungarnas kusiner) som fyllt/fyller 13 och 2 år. Fast jag gnäller inte gillar ju mitt Skåne.

Energikrävande dagar

I förrgår var jag, Sylar och Sniper i Jönköping hos käkkirurgen då Sniper skulle dra ut en tand som var i vägen för en annan tand. Vi började med en tripp på IKEA då vi behövde en till potta då både Tengel och Sylar använder den och sitter jag med Sylar på pottan o Tengel behöver gå hinner jag inte hjälpa honom upp på toan.  Så det införskaffades och en gunga att hänga i taket som jag tänkte kunde va kul för ungarna (och mig för jag får med gunga på den). Vagn lämnades hemma och bar i min älskade yaro under hela dagen.

Efter det körde vi till Max och käkade så gott, tänkte testat nån av deras nya veg men nä deras bbq sandwich är för god att låta bli. Även Sylar fick sig lite mat, lite pommes och sen en slurk tutte och ny blöja.

Efter det var det dax att köra till käkkirurgen, där blev man lite nervig när man skulle checka in och det gång på gång kom upp att han inte hade någon bokad tid den dagen. Skrev till Teijo som tog bild på tiden och jo det var rätt tid, så gick till receptionen och jo han hade tid det var bara apparaten som strulade. Hade dock inte förvånat mig om de hade ändrat tiden och skickat att den va ändrad och gett ny tid och postnord hade slarvat bort det, för har hänt många gånger att man inte fått sin post och i vissa fall har den kommit månader efter. Sniper var jätteduktig och klarade det galant.

Igår var det barnmottagningen i Värnamo med Sylar, gick väl som väntat han är sen i utvecklingen men jag är inte orolig ett dugg över det för han utvecklas för fullt nu bara snäppet senare än andra. Vilket jag tror beror på att han hade stillaläge i några månader då han hade uvi men sedan han började få vara på golvet har han börjat utvecklas. Han blev underkänd först pga att han inte satt (vilket han kan men inte ville) men sedan satt han när jag satte mig bredvid honom så hoppas de ändrade det sen och skrev att han kan sitta. Sedan underkände de honom för att han inte klappar händer och vinkar, vilket han även ska kunna nu. Detta va återkontroll för tre månaders sen underkände de honom oxå då pga att han inte satt, pga att han inte vände sig (han kunde dock vända sig men vägrade göra de på kommando) och för att han inte grep saker. Alla dessa sakerna kan han nu så förstår inte riktigt varför de även denna gången skickar remiss till barneurologen då den för tre månaders sen avvisades då de inte trodde det var något och att de själva kunde hålla koll så misstänker att denna remiss även blir avvisad iallafall om de nu skrev att han kan sitta. Dock hörde läkaren ett ljud han inte gillade (vad vet jag inte jag tänkte inte på att fråga iom fick lite brådska då Sylqar behövde bajsa och får han inte potta direkt struntar han i det och blir jättehård i magen (dock sket det sig ändå för han vägrade hållas över toa så det blev att han struntade i det). Så nu väntar man på journalanteckningen i hopp om han har skrivit vad, misstänker dock kanske lungorna?! för på hans 6månaderskoll tror jag det var blev vi direktskickade till vår dåvarande läkare för han som gjorde kollen hörde ett missljud på lungorna och ville en annan oxå skulle kolla. Dock hörde inte hon det så tänker väl mest om det är hon som missat det men är la bara vänta och se på vad det nu var/är.

Idag blir det köra svärmor till affären/affärer så att hon får handla och sen blir det soffan och hunger games resten av dagen typ. Bästa av allt imorgon blir det Skåne, mitt älskade saknade Skåne. Blir lite fler trippar neråt nu när jag har fått körkortet för då kan jag dumpa T här hemma och köra själv när inte han vill.

Vi fick snygga mösser hos käkkirurgen

Väla

Idag blev det fara till Väla, vädret tillät inte Tosselilla men vi hade lika trevligt ändå. Även om ingen av oss är förtjusta i att gå och shoppa så hade vi jättetrevligt och vi alla åkte hem fattigare. Jag hittade ett par finfina shorts, ett svart linne och en finfin kortärmad tröja som skall ha till de andra kläderna och en finfin keps (så nu kan inte T gnälla över jag tvingar på ungarna keps och själv inte har det. Sedan blev det även en bh och en maskara till mig själv och kaninkloppel och gc-kontroll till L.

Blev förresten ingen hemtenta, det hjälpte att skälla lite på skolan och påminna dem om det tog 1½ år att få den och att de ändrat sig i sista minuten. Nu är jag godkänd och tar examen imorgon ska bli trevligt, blir fara till skolan och ha redovisningar och sedan dra och bowla med klassen och ta några öl för att sedan dra till Harrys. Blir dock fara hem redan imorgon tåget avgår strax innan åtta så är jag hemma vid elva, skönt på sätt och vis och dessutom hade jag fått åka via Nässjö om jag åkt på lördag och jag vill ju hem till mina grabbar även om B inte är hemma men han har ju det supertrevligt och roligt i Finlad med Mummu

Nej nu lir det spela lite Donkey Kong med syrran! Till sist tack Ida och Mone för en minnesvärd dag <3

Dyrt som attan!

Ringde och hörde vad de tog för att fixa naglarna här (nagelförlängning), blir dock inte här utan i Jönköping för här kostar det mer än dubbelt så mycket. Hur fan kan man ta 880kr för naglar som inte ser ut så här?

De ser ju inte märkvärdiga ut för fem öre! Så det blir ta en resa in till Jönköping och fixa naglarna där för 400 spänn istället för 880kr som här. Dessutom gjorde de enbart fransk manikyr och skulle jag ha mina naglar så hade jag lika bra kunnat göra mina naglar själv för det är inte svårt att göra det. Liksom alla bilder de hade man kunde titta på som de gjort såg typ lika dana ut som denna bilden på några hade de satt dit en dekoration på nån enstaka nagel. Undra hur de får det att gå ihop, tycker det var totalt överpris och lite till med tanke på hur dem ser ut och så extremt tjocka och klumpiga de såg ut.

Igår ringde skolan och gjorde mig förbannad, det räckte visst inte med göra caseuppgifterna som de sagt jag skulle så att jag med dem även tentade upp i kursen jag misslyckades med. Nu ska jag visst göra en hemtenta istället, jag tjatade i över ett år om få tenta upp i den kursen men slutade då de sa det räckte jag gjorde caseuppgifterna men nu kommer de och säger jag måste göra en hemtenta och den ska vara inne på måndag samtidigt som mitt examensarbete skall vara inne. De sa även jag skulle få den i min inkorg under dagen igår, den har ännu inte kommit, hur fan tror de jag skall hinna? Visst mitt examensarbete är i stort sett klart, enbart sammanfattningen kvar nu men ändå och enligt dem var jag tvungen att lägga ner tid på varje svar för att bli godkänd. Kan ju lugnt sagt säga att jag vill strypa dem, liksom om en vecka ska jag ta min jäkla examen och de gör  så jag kanske inte får ta examen enbart för deras jäkla misstag.

Imorrn blir det iallafall att åka ner till Skåne och vara där i en vecka, ska bli riktigt trevligt dock stannar ju bara T där tills på söndag eller måndag och far sedan hem ensam så åker jag hem helgen efter, för jag tar ju som sagt examen nästa fredag. Dock lite trist att B inte är hemma så han får en tur ner till Skåne, men han är ju i Finland och har det roligt och bra där. Han hade ju verkligen sett fram emot att åka med mummu/svärmor dit och nu är han där. Kan ju lugnt säga att otroligt tyst och lugnt det är här hemma, så grymt tomt utan honom. Passar dock på att njuta emellanåt men stor del av tiden tycker man det är alldeles för tomt här hemma utan honom.

Dock är ju L här tisdag-torsdags eftermiddagar som vanligt men han är så tyst och vill bara leka för sig själv och vill inte ha någon uppmärksamhet som B vill ha, så man märker knappt av honom. Passar dock på att mysa med honom så mycket som han går med på, fast även han saknar B, han sa han inte ville vara här hos oss för B var inte här. Nej nu blir det fara hem med L nu så han inte blir allt för sen hem.

Så har B åkt

I morse vid sju kom svärmor och Unto och hämtde B för att sedan hämta pekka och efter det började deras långa resa till Finland som B sett så mycket fram emot. Varit lite si så där de senaste dagarna för att han skulle åka så långt bort och vara borta så länge blir ju minst två veckor men kan bli ännu längre. Men det är bara att bita i det sura äpplet och låta honom åka för det var vad han ville och jag vet han kommer ha det otroligt bra och han älskar ju sin mummu och hon har bra hand om honom. Hoppas han bara kommer vara snäll och inte köra ut henne totalt som han vanligtvis har vana att göra.

Idag hämtade vi L på dagis och hade han här i några timmar, men han var inte på så ra humör och sa han ville hem till sin mamma för att B var ju inte här och han vill bara vara här när han är här, sötunge. Är faktiskt mysigt att bara ge han all uppmärksamhet  utan att bli störd av B som är jäkligt svartsjuk liten grabb. Får ju inte vanligtvis mysa med enbart L för då ska han oxå upp i min famn och knuffa en massa på L och får inte han vara med och gosa blir han flyförbannad och börjar hänga läpp och vara extremt kinkig.

På fredag bär det av ner till Skåne för mig och T för att fira Mone som fyller 20 år, sedan efter helgen åker T hem ensam för jag tar ju examen nästa fredag så är inte lönt att jag åker hem och det hade ju blivit onödiga kostnader med resandet då med ju. Ska bli grymt skönt att vara helt klar med allt pluggande och kunna lägga det bakom sig. Ska bli trevligt med en längre vistelse i Skåne iallafall och umgås lite kompisar där som aldrig blir av vanligtvis. Sedan blir det hitta på nått med syrrorna med, vilket oxå nog ska bli trevligt.

Kanske dax att käka nu, kommer ju inte komma undan med det utan f¨år bara trycka i mig det senare så är väl lika bra att få det avklarat. Ska ju upp i tid imorrn med. Examarbetet måste skrivas, vårdcentralen måste ringas för måste få bättre allergimeds som hjälper mer än claritynen som knappt hjälper ett smack och tills sist måste jag ringa och kolla vad de tar för att fixa naglarna här i Gislaved och eventuellt boka tid om det är vettiga priser.

Grattis till ålderdomen

Grattis till min käre far som fyller jätte gammal gubbe idag, vi ses imorgon!

Orka rubrik

Färd ner till Skåne imorrn för att ha en skolvecka till, sen på onsdag blir det fotografering för B han skall fotograferas med sin halvsyster. Så det blir att T kommer ner och kör oss dit och sedan åker vi hem direkt för L fyller ju år på torsdag och skall firas då.

Var vår helg med L så var massa bus med i stort sett ingen bråk mellan dem, bara jag som åkte på skit från dem när jag busade med en av dem/dem för var man på den ena fick man den andre över sig, så sammarbeta är de jävligt bra på. Var även hemma hos svärmor/mummu i lördags så bjöd hon oss på mat och ungarna var överlyckliga över att få träffa henne som vanligt. Fick en supergfräck svart halsduk av henne aldrig sett någon liknande, unndrar hur fan man kan få den att se ut så men den va fräck och kommer användas.

Ser inte fram emot imorrn blir upp klockan fem och börja redan neråt, hoppas B är snäller. Hoppas dessutom det snart går att boka resa snart för testat det två gånger idag men det vill inte fungera utan kommer bara till betala eller ja inte ens dit för det är då det hänger sig.

En sista sak nu är det mindre än en månad tills flytten upp, så jäkla underbart, vi blir en riktig familj!

Framtiden

Imorrn blir det färd ner till Skåne igen för att stanna där i en hel vecka, vilket känns tråkigt för kommer ju så klart få hemlängtan. Så klart är det inga bra tågtider så kommer tvingas åka hemifrån strax efter nio för att sedan va framme i Hässleholm vid tolv så får bli en tripp till bibblan i och med B inte skall vara hos läkaren förrän halv tre. Får hoppas han inte blir allt för arg när de skall göra allergitestet och att han inte är allergisk mot katt iallafall för jag vill verkligen inte göra mig av med min lilla Lizzy.

Idag har det inte hänt så mycket, tågbanebygge med B och försök att få honom till att städa bombnedslaget i sitt rum vilket han totalvägrar. Sa till han att det var hans val med att det inte blir någon mer TV för hans del om han inte städar och att han till sist kommer förlora TVn i sitt rum om han inte städar.

Igår hade vi L här lite, B fick så klart följa med till dagis för att hämta honom är ju inte alls länge kvar nu innan han börjar där igen och han längtar som bara den. Han säger alltid till personalen där när vi hämtar L att han skall börja där imorrn så får man förklara att det är en månad kvar och hans svar på det är att han går med på att gå en gång till på sitt dagis men bara en gång inte fler, sedan ska han börja på blåklockan.

Blev även en mysig kväll med T igår efter B lagt sig, började med titta på serie som vanligt men övergick sedan till lyssna på musik och prata om det kommande och planera det lite om hur vi vill ha det och sånt. Så det blev en jäkligt mysig kväll eller ja natt med för vi satt uppe och snackade typ hela natten, hade inte tänkt stanna uppe hela natten men helt plötsligt var klockan fem och då slängde jag mig i säng direkt.

Känner att jag fått för tok för lite sömn inatt så lär bli i säng i vettig tid i kväll så jag pallar mer resan imorrn i och med B lär väl vara som han alltid är när vi reser. Han pratar verkligen med allt och alla och svarar dem inte honom kör han med sitt vanliga prata med mig då o till sist säger han till mig han svarade inte mig. Sedan är han ju inte still för fem öre ställer sig o hoppar rundor i sätena (förutom bussen där finns bälte). Dock är det jobbigare att han är så social i och med jag är ju inte det direkt jag, jag avskyr ju vara o prata med okända människor.

2012

Blev inte så mycket sömn inatt, sov oroligt hela natten och frös som fan men är en typisk natt i och med omständigheterna mår jag inte helt okej när jag ska sova bliv det alltid orolig natt fylld med mardrömmar och att man fryser. Dock första gången för i år men lär ju bli fler med men vad gör det egentligen, jag har lärt mig leva med det och kan hantera det jävligt bra jämfört med hur jag hanterade det förr. Detta  året kommer bli helt jävla underbart, kommer vara en stor upplevelse, lixom flytta hit för gott och få bo med mina grabbar så underbart. Sedan studieresan till Kina, Shanghai som är min drömresa tänk jag att jag fick den möjligheten i och med jag tog denna utbildningen helt underbart. Sen efter det har jag sommaren att se fram emot som kommer bli den bästa sommaren någonsin. Så just nu skiter jag i att jag får kämpa extra ibland för jag har så mycket att se fram emot detta året.

Igår var vi och mata ankorna vilket grabbarna uppskattade och de skyddade mig från ankorna medan T bara skrattade åt mig att jag försvann längre o längre ifrån (avskyr att vara omringad av flertal av ankor). Sedan blev det massa bus hemma, dock busar lillkillarna på mest själva som vanligt men extra mycket nu sen B fick loftsäng med rutchkana så håller de sig hela tiden på hans rum/lekrummet och stänger gärna dörren med.

Idag finns inga direkta planer men B tjatar om han vill till mummu men tror inte det blir det fast vem vet han kanske får sin vilja, beror på T o hans morsa. På torsdag blir det iallafall hemfärd enbart för B ska till läkaren då så ska de kolla upp om han har astma o allergi fast hade egentligen velat ändra på tiden i och med jag inte har någon skola förrän Måndag då jag har tenta. Fast i och med jag prioriterar att få B kollad ordentligt kommer vi åks ner, var bara hans bvctid (fyraårskollen) imorgon jag ändrade till nästa vecka.

Snart är detta året slut!

Imorgon är det nyårsafton och det skall firas med god mat, trevligt besök och lite god dricka. Tyvärr kommer det inte firas med B då han firar det med mummu som ville kidnappa honom då, men det gör inte B något han blev överförtjust i att får vara hos henne själv tills dagen efter. Blev några raketer köpta idag och jag gjorde äntligen popkornsbollarna gjorda idag som jag planerat på att göra ett tag nu.

Direkt efter vi var klara med allt blev det färd till Martin för att fira A som fyller fyra år imorgon och var ett trevligt besök men rätt sent, vi kom precis hem så blev raka vägen i säng för B och vi skall snart lägga oss. Imorgon blir det upp i tid då jag upptäckte att min astmamedicin är slut när vi var hos Martin, så jag måste verkligen hämta ut mer ifall jag skulle behöva det i och med B kommer ju ha med sin medicin till T morsa så kan ju inte låna hans ifall jag behöver. Kommer då även passa på att hämta ut andra mediciner så att jag slipper asa mediciner fram och tillbaka som jag gjort än så länge.

Den tredje blir det upp med tuppen och åka ner till Skåne igen för att ha ännu en skolvecka men blir inte många dagar i skolan utan vi åker hem igen redan den femte direkt efter jag slutat skolan som vanligt och så blir det ett par dagar hemma för har ingen skola igen förrän den tolfte och då blir det slkuta skolan tidigare i och med B skall vara hos doktorn den dagen.

Tänk nu är det inte alls lång tid kvar innan vi flyttar upp hit för gott, så jävla underbart som vi längtar efter det!

LouiseBrooks theme byThemocracy