Category: Gislaved

Tandläkarebesök gånger två

Idag har jag varit hos tandläkaren hela två gånger, Sniper hade en tid sedan länge och igår ringde dem och bokade in en ettårskontroll för Sylar där idag. Först var vi där klockan 12, blev gå dit för tänkte att ta bilen dit med enbart Sylar var inte lönt för hade behövt stressa tbx med båda ungarna igen för Sniper skulle vara där klockan 13.20. Tengel satt snällt och lugnt medans vi pratade och d tittade i Sylars mun och informerade om allt som hör till. Efter besöket gick vi till ett fik och fikade och Sylar fick mat och somnade gott med tutten i mun, lyckades sjala honom utan att väcka honom.

Sedan gick vi tbx och mötte upp Sniper nere på vc och tåg hissen upp tillsammans till tandläkaren. Han har börjat bli slarvig igen med borstningen så blev en utskällning och sköterskan typ suckade högt när han skulle visa hur han borstar. Så inga mer sötsaker för honom på ett bra tag, för bara att säga att det är dagsatt borsta suckar han högt och gör allt för att komma undan och om morgnarna när jag inte alltid kan se till att han borstar skiter han i är speciellt då han sätter sig på tvären. Även på detta besök var Tengel lugn och snäll och skötte sig jättebra. Så förvånad för sist vi var hos tandläkaren med Sniper kastade de ut mig och Tengel för att han var så vild.

Nu är alla måsten slut för denna veckan, imorgon kommer Sanna och stannar till söndag så jäkla skönt att ha henne här nån att sitta och snacka skit med och koppla av med.

Årsmöte

Idag var det årsmöte på skyttet (luftgevär), det gick finfint och nu är jag sekreterare i föreningen så lir en del extra jobb framöver men vad gör det behövs föreningar så att man kan få ungarna att göra mer än sitta framför datorn eller tv:n och skytte har jag ju hållit på med i flera år och har ju varit ledare på luftgeväret här sedan typ jag hittade föreningen. Nu behövs det bara få oss och synas lite mer och kanske få fler att öppna ögonen och börja brinna för skyttet.

Idag på årsmötet sjalade jag mig till en barnstol!

Igår var jag på Ikea igen medans Teijo var på Ryhov på en undersökning för axeln, vi var klara lagom till att han kom dit för han fick gå dit i och med när han var klar på Ryhov åt vi och sedan skulle ju Sylar ha mat och ny blöja innan vi kunde bege oss hemåt.

Väl hemma handlade vi och sedan bar det av på utvecklingssamtal för Sniper. Går bra i skolan för honom bara ett ämne han inte är godkänd i och det är idrott pga att han inte kan simma ännu, men resten av ämnena var han godkänd i och en del mer än godkänd i. Direkt efter det bar det av till luftgeväret, där gick det riktigt bra en hel del nya ungar vilket är jättekul och för Sniper gick det bra och slutade med 146/150.

Talet verkar ha släppt för Tengel och han har sagt flera nya ord nu de senaste dagarna, så skönt att han äntligen börjat prata men var som vi trodde att när han väl började så kunde han det. Han är verkligen envis och gör det han själv vill, är det nått han inte vill säga så säger han det inte men kommer nya ord varje dag nu och han blir så stolt när han klarar det.

Imorgon ska två av ungarna till tandläkaren, först Sylar kl 12 och sedan Sniper 13.20 så blir dit två omgångar imorgon.  Var först idag de ringde och bokade in Sylar men tänkte att jag får la ta den för en gångs skull, är jätteofta de ringer dagen innan och vill boka in en tid till Sniper och man säger alltid nej.

På torsdag kommer Sanna, ungarnas kusin och hon är även gudmor/fadder till Tengel och Sylar. Ska bli kul blir speciellt alltid trevliga kvällar med henne framför tvn med popkorn och cola till en film, vilket är den bästa avkopplingen man kan få.

Nästa vecka blir det kanske en bärsjalsträff i Värnamo, ska bli så kul älskar ju verkligen bärsjalar/bärdon så ska bli kul och klämma o känna på andra, för är ju så sugen på nya hela tiden.  Sedan till nästa helg blir det en Skånetripp igen, var ju där i helgen och firade far som fyllt år men nu nästa helg blir det påskmiddag och även samtidigt kalas för Joel och Hugo (ungarnas kusiner) som fyllt/fyller 13 och 2 år. Fast jag gnäller inte gillar ju mitt Skåne.

Vakennatt

Inatt vaknade Sylar kl tre och vägrade somna om, det var inte förrän vid fem i sex han somnade om i sjalen och gissa vad Tengel vaknade kvart i sju. Världens sämsta dag att vara trött morsa då jag har skyttet idag vilket inte kan missas då jag är ledare där. Tur i oturen är Teijo magsjuk och antagligen Tengel med eller vett i fan hans mage har varit katastrof i en vecka nu, så slipper ta med mig Tengel dir och kan ta bilen.

När väl Tegel vaknade väckte han som vanligt Sylar, han valde dock att ta en powernap vid tio då vi åt frukost och vaknade igen när vi var klara så då gav jag honom din frukost. Tengel är ingen direkt frukostmänniska så därför det blir sen frukost för att få honom att äta något.

Får hoppas Teijo fräknar till snabbt för på onsdag ska han vabba Sniper som ska till käkkirurgen. För vägrar åka dit med alla ungarna eller ja Sylar hade på funkat för han är nöjd så länge han får vara i sjalen.

Bärsjal och tygblöjenörd

Tänkte ta upp bloggandet igen nu efter en lång tystnad.

Det som hänt är på att Tengel är storebror så ganska fullt upp så nu har jag Sniper 10år, Tengel 2 år och Sylar 10månader. Tengel är blöjfri sedan 18 månader och Sylar har tygblöjor så som Tengel hade och jag kämpar med att även han ska bli blöjfri lika tidigt. Fast med tygblöjor blir de oftast blöjfri tidigare iom engångs är gör bra så de känner inte när de kissat, finns dock torrsikt till tyg så att det känns torrare  (dock inte lika torrt som engångs) fast det har jag skippat och kör utan det. Så ja jag är tygblöjenörd  vilket lätt sker när man använder dina tygblöjor. Kör även ec och pottat sedan början vilket jag gjorde med Tengel med, så allt bajs hamnar oftast i pottan och till stor del kiss med, så skönt att slippa bajsblöjor. Kör mestadels med vikblöjor och ull över men har lite fina pocket med som är tänkt att användas sen när det blir dax för gå på förskola och sedan kör jag formsydd (Petit lulu) med ull på natten.

Jag har även skippat barnvagnen nu, Tengel var han att bli buren och vände sig aldrig vid den och Sylar ville jag bära med så bär dem båda två, Tengel på ryggen med en wrap tai och Sylar fram med en vävd sjal. Har dock två själar men vill ha fler, jag som tyckte en räckte men nej man kan ju matcha med dem och de är helt olika varandra beroende på material. Sedan är dessutom Sylar en kräkis trots han är större men hans mage vill inte riktigt som vi men vi kämpar på. Sylar är nog dessutom den gosigaste ungen vill va uppe o gosa o ha uppmärksamhet i stort sett hela tiden så sjalarna används mycket.

Vad har mer hänt? jo jag klarade äntligen körkortet, så mycket friare tyckte dock inte om att köra ibörjan men nu älskar jag det.

Sniper har blivit grym på skytte nu mera skjuter han utan stöd, min stora underbara grabb han är nog världens bästa storebror busar o leker med Tengel massvis o med Sylar med dock är Tengel sotis där så med Sylar blir det mest när Tengel sover.

Vårt nya liv

Tänkt på att blogga länge nu och vetat exakt vad jag skulle blogga om men inte blivit av så får väl ta tag i det nu för vill ju ha kvar bloggen så antar jag får skärpa mig.

Att se Teijo och Tengel ligga och mysa eller enbart se Teijo ta hand om sin son ger mig en helt fantastisk känsla de utstrålar en sådan grym kärlek och nått mer jag vet inte men är så himla underbart att bara titta på dem två när Tengel är i hans famn. Det var nått jag saknade med B att inte se det bandet, trodde aldrig det skulle kännas så är stort som det faktiskt gör.

Även bandet mellan Tengel och Benjamin är så starkt och utstrålar även det grym kärlek och stolthet från Benjamin, för så stolt han är över att äntligen blivit storebror. Under graviditeten gick han runt och skröt om att skulle bli storebror och när han väl kom ville han visa upp hela världen sin bror, i affärer kunde han gå till en främling och säga detta är min lillebror och i skolan skröt han om att lillebror äntligen kommit och när skolavslutningen kom och jag och Tengel var där sa han till alla att de var tvungna att gå fram och hälsa på hans lillebror. Eller första mötet mellan dem han hade varit hos farmor och vi hämnade honom direkt på kvällen är vi kom hem och han sprang ut så fort han kunde för att äntligen få se sin lillebror och han har även skrivit på en lapp om deras första möte och hur han kände, så den har jag lagt in i Tengels första bok.

Tengel fick nått som jag aldrig gav Benjamin, men jag anser Benjamin i stort sett fått det nu på senare år ändå för han har två personer som står honom nära nu. Det jag snackar om är faddrar Tengel fick två stycken sin kusin Sanna som för övrigt är så grym med honom får honom lugn och hon kommer kunna ge honom villkorslös kärlek och visa honom förståelse och finnas där när han behöver det när han blir äldre och bara finnas för honom och hon kommer bli en perfekt lyssnare och förstå mer än andra om det kommer behövas. Även hans andra fadder är grym, som är min närmaste vän han är så lugn och det är viktigt att ha en sådan person i sin närhet han är även en perfekt lyssnare och kan komma med bra förslag när det behövs. Han kommer vara en person Tengel kommer se upp till och han var ett självklart val i och med han själv typ tagit på sig detta med Benjamin och är hur underbar som helst med honom och alltid finns där för honom och bekymrar sig för honom när allt inte är bra.

Nu är det årets sista dag och detta året har varit ett helt fantastiskt år, vi plussade äntligen och jag fick genomgå en efterlängtad graviditet med pappan med i bilden och även han lika glad och planera inför Tengel med honom. Fixade fram ett jobb till Teijo efter han blivit arbetslös (på mitt jobb) som han trivs skitbra på (första gången han trivs o gillar sitt jobb) fast tur är la att han blev arbetslös (de köpte ut honom) för han trivdes verkligen inte på sitt jobb och hade det fittigaste chefen någonsin. Han bara klagade på att Teijo alltid vabbade (är ju den med lägsta lön som vabbar) sen var inte graviditeten välkomnande enligt honom för vi hade redan tillräckligt många barn o skulle vi ha fler kunde vi vänta tyckte han.

Fått veta att det går bra för B i skolan, trots han var sjuk 20% av ettan kom han inte efter något utan hängde med ändå så grymt. Att ha n varit sjuk så mycket beror på enligt läkarna hans recklighausen som orsakar sämre immunförsvar. Skolan brukar reagera på så hög frånvaro men gör det inte i Benjamins fall då han inte kommit efter och att det har ju en giltig orsak och man vet varför han blir sjuk lättar än andra.

Nej nu blir det gå för att göra tredje och sista lagret av pannacottan som är efterrätten ikväll, gott nytt år på er alla och hoppas även ni har haft ett bra år om inte att ni får ett bättre år nästa år!

Mänskligheten numera

Så är jag opererad och en knuta fattigare, de ville inte ta bägge knutorna så jag hoppas på att jag valde rätt. Är lite tveksam emellanåt för är jag uppe och går så får jag ont i ryggen men det kan ju vara för operationen med så tror jag valde rätt.  Kan ju lugnt säga att de var jäkligt snåla med bedövningen, fick ligga och hoja till som fan av smärta ett tag och inte förrän jag nästan sparkade till sköterskan som stod i fotändan fick jag mer bedövning. För en gångs skull skickade de iväg min knuta har de bara gjort en gång tidigare och det var första knutan de tog på mig, sedan dess har de inte gjort det. Så när de får svaret skulle kirurgen ringa och då skulle vi prata om knuta nummer två, fast vett i fan om jag vill gå igenom detta en gång till så snart inpå.

Idag hände en tråkig sak, Egon min skäggagam somnade in, dock av ålder han var väl strax över 11 år. Fast är inte så ledsen över det snarare glad, för så som han varit den senaste tiden har han det bättre nu. Han varken åt eller rörde sig, vägrade till och med sola.  Han fick iallafall många år, normalt brukar de bli 7-10 år och kan som max bli 15 år så han blev gammal.

Läste en sjuk sak idag, som får en att tröttna rejält på mänskligheten, kan inte förstå hur en vuxen människa kan få för sig att misshandla ett barn. Det var på en skola här i Gislaved som en vuxen okänd man misshandlade en pojke som gick i lågstadiet. Det måste ju varit en förrymd psykopat eller något i den stilen för vem får för sig att göra en sådan sjuk sak det var liksom ett barn. Min första tanke var att det kanske är dags att flytta, men nej inte ens det skulle fungera för det är så här mänskligheten är nu. Det händer titt som tätt över allt i Sverige och ja övriga världen med för den delen. Jag verkligen hoppas på att de hittar denna man snart, fast vad gör det han får något år som max kanske enbart någon månad i fängelset där de lever i lyx jämförelse med tex dagens fattiga i Sverige.

Finskan helt oförståeligt

Åter sjuk igen, åkte på feber i söndags men är piggare idag än igår då jag sov bort hela dagen. Febern hänger dock på men ringde jobbet och sa att jag kommer imorgon i och med jag är piggare idag och har turen att det blir en lugn dag på jobbet imorgon. Så igår missade jag mitt monsterpass som skulle varit att jobba mellan 06.45-20.00 men va fan jag var sjuk och det hade inte gått, dock är det på torsdag jag ska jobba så länge med så känns som om att jag bör börja jobba imorgon och därmed börja lite lugnare.

Idag knackade det på dörren så det var bara att gå upp ur sängen (där jag la o läste) och ner till dörren, vem stod inte där om inte finska Jehovas. Jag hann inte mer än att öppna dörren förrän de började babbla på och efter någon minut kläckte jag ur mig att jag förstår inte finska, de verkade bli rätt paffa och sprang till bilen och hämtade ett häfte på svenska och gav till mig och tackade sedan för sig. Rätt stor skillnad på svenska Jehovas och finska, de svenska trycker verkligen sig på medans de finska inte gör det. Visst tig tid på mig att berätta att jag inte kunde finska men vad gör man ska man avbryta när en äldre talar kanske, kanske inte jag var ändå inte intresserad så varför tala om direkt att man inte förstår något man inte vill lyssna på ens.

På grund av detta blev jag åter påmind om att svärmor vill att jag lär mig finska och att det hade varit väldigt bra att lära sig detta språk då T släktingar inte pratar svenska och att jag ofta får sitta och lyssna på något jag inte förstår ett smack av. Dock har jag försökt hitta kurser i finska utan framgång, närmsta är i Borås och kostar nästan två tusen och enbart för 6 tillfällen man verkligen sitter i ett klassrum, är det värt pengarna nej jag tror inte på det. Rätt synd finns hur många språkkurser som helst i närheten men inte i finska, ska man läsa en riktig kurs i finska får man bo i Stockholm för det var i stort sett bara där de riktiga kurserna fanns. Till hösten ska B börja läsa finska som han fått möjlighet av skolan i och med T är finsk, så det är ju skitbra att iallafall han får möjligheten att lära sig språket. Dock förstår han redan finska och säger vissa ord ibland men han svarar alltid på svenska. Får la vänta och se till sist kanske nån kurs startas i finska även för mig, skulle bli lite trevligare vid Finlands besöken då om man skulle förstå vad som sas i samtalen.

Snart blir det förresten Skåne igen, hela två helger i rad, helt underbart!

Arbetsförmedlingen

Vad sysslar egentligen arbetsförmedlingen med? Idag damp det ner en kallelse till Teijo från just arbetsförmedlingen, fredagen det 17 april. De kan inte komma och skylla på att posten slarvat så att den aldrig kom fram för pappret skrevs ut 2013-05-13, dessutom har de markerat datumet/tiden med en rosa överstrykningspenna. Så frågan är varför i helsike markera tiden om de inte ens tittar på den, eller de kanske inte vill veta av honom förrän nästa år?

Visst kollade upp att det inte är en fredag den dagen nästa år men ändå, man kan ju tycka att de ska ha lite bättre koll än detta. För skulle du som arbetslös råka missa en tid blir du genast utskriven, det är enbart arbetsförmedlingen som får göra fel, du själv måste komma ihåg allt och lyda dem till punkt och pricka. Dessutom har jag aldrig någonsin varit med om att de erkänt att de gjort fel utan allt ligger på dig, eller posten!

Barnomsorg

Ett barn har rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan men för en föräldrar som enbart hoppar in och jobbar då och då gör att barnet inte har rätt till sina 15 timmars barnomsorg. Är detta rätt för barnet och är detta rätt enligt lagen? Min son har rätt till sina 15 timmar enbart om jag inte skulle jobba på måndagen, men skulle jag jobba på måndagen har han ingen rätt till barnomsorg resten av veckan, vilket innebär att han inte kommer upp i 15 timmar. Sedan att de även gör det tydligt att han måste komma dit på måndagen även om jag inte skulle arbeta i och med han har problem med talet och att de därmed anser att det är viktig att han får komma till förskolan för att kunna förbättra sitt tal.

Jag kan inte förstå hur de tänker och resonerar om detta, varför skulle han inte få kunna få sina 15 timmar om nu de även anser att hans tal inte är bra enbart för att jag skulle arbetat enbart på måndagen. Ska jag behöva tacka nej till jobb på måndagar enbart för att han ska ha sin rätt till dessa 15 timmar, för det händer att jag enbart jobbar en dag under vissa veckor. Skulle jag däremot inte jobba på just måndagen är han välkommen under den allmäna förskolan vilket är måndag, tisdag och torsdagar så man kan ju tycka att han ska vara välkommen på torsdagen om det skull vara så att jag enbart jobbat under måndagen, men nej de har de sagt att det får han inte. Sist jag enbart arbetade en måndag ringde jag på torsdagsmorgonen för B sa att han ville dit och sa att han kommer för han har inte varit där i 15 timmar och gick dit med honom, då skickar de iväg B in på avdelningen och två förskolelärare tar upp snacket om hans rätt till barnomsorg vilket egentligen inte innebär att han har rätt till barnomsorg denna dagen i och med jag arbetade måndagen. Idag när jag ringde dagis om lucia imorgon och åter tog upp hans rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan sa de att det är regler deras chef satt upp, men jag ifrågasatte detta och tog upp barnens rätt till 15 timmar men som vanligt fick jag bara svaret att de skulle ta upp detta med sin chef. Dessutom måste jag även betala för att han är där heltid även om han inte ens är där 15 under vissa veckor detta är helt absurt, detta kan inte vara rätt.

Detta är ännu en nackdel för oss som inte har en heltids tjänst utan hoppar in när vi väl behövs, det är inte enbart barnomsorgen som är ett helvete och som suger musten ur en, det är även försäkringskassan. Enligt försäkringskassan måste man vara inskriven på arbetsförmedlingen för att ha rätt till vård av barn eller rätt till sjukpenning när man är sjuk (man får sjukersättning av försäkringskassan när man är sjuk och anställd utan rätt till sjuklön). Varför skall jag skriva in mig på arbetsförmedlingen jag är inte arbetslös jag tjänar så mycket att vi klarar oss och anser inte att jag ens vill skriva in mig då jag alltid ansetts som icke arbetsduglig på arbetsförmedlingen i och med mina diagnoser. Dessutom trivs jag på min arbetsplats och anser att det är en stor chans till fast arbete om jag stannar där. I och med jag inte har någon fast årsinkomst så får försäkringskassan problem för skulle jag arbeta mindre skulle jag enligt dem blåsa dem i och med då stämmer inte min årsinkomst (vilket de räknat ut till att vara en minimal årsinkomst).

Nej jag längtar tills jag får en heltidstjänst så jag slipper denna skiten med allt gnäll från alla håll, för detta suger musten ur en.

Sjuk

Blir inte mycket bloggande men orken finns inte och dessutom blev jag hemskickad från jobbet i Onsdags för de ansåg jag var sjuk för att jobba och rätt hade de. Torsdagen sovs bort var bara vaken typ 3-4 timmar om ens det. Fortfarande kass men ska jobba imorrn, enbart hosta och andningen som är jobbig men som alltid sätter sig det på luftrören när jag blir förkyld och har ju varit duderförkyld. Min man var duktig i onsdags han köpte hem halstabletter från apoteket, en låda piggelin och hämtade mig vid bussen och sedan lät han mig vara sjuk och sova bort skiten så var mer än onsdagen i och för sig.

Livet som gift är la inget speciellt egentligen allt är som förut men numera har jag ett helvete med att skriva under, får la öva mig på min underskrift men den ser förjävlig ut och man måste tänka efter att nu är det inte Larsson jag ska skriva vilket lätt glöms. På fredag åker vi på kryssning ska bli helt underbart blir mellan Stockholm- Helsingfors, dock bokad som Larsson på den men har ju inte fått nått nytt ID- kort än men tog mig ork till inom baken i fredags så det är på g och är nu att bara att vänta på.

Fått alla bilder från alla nu så får väl bjuda på några!

LouiseBrooks theme byThemocracy