Category: Gislaved

Vårt nya liv

Tänkt på att blogga länge nu och vetat exakt vad jag skulle blogga om men inte blivit av så får väl ta tag i det nu för vill ju ha kvar bloggen så antar jag får skärpa mig.

Att se Teijo och Tengel ligga och mysa eller enbart se Teijo ta hand om sin son ger mig en helt fantastisk känsla de utstrålar en sådan grym kärlek och nått mer jag vet inte men är så himla underbart att bara titta på dem två när Tengel är i hans famn. Det var nått jag saknade med B att inte se det bandet, trodde aldrig det skulle kännas så är stort som det faktiskt gör.

Även bandet mellan Tengel och Benjamin är så starkt och utstrålar även det grym kärlek och stolthet från Benjamin, för så stolt han är över att äntligen blivit storebror. Under graviditeten gick han runt och skröt om att skulle bli storebror och när han väl kom ville han visa upp hela världen sin bror, i affärer kunde han gå till en främling och säga detta är min lillebror och i skolan skröt han om att lillebror äntligen kommit och när skolavslutningen kom och jag och Tengel var där sa han till alla att de var tvungna att gå fram och hälsa på hans lillebror. Eller första mötet mellan dem han hade varit hos farmor och vi hämnade honom direkt på kvällen är vi kom hem och han sprang ut så fort han kunde för att äntligen få se sin lillebror och han har även skrivit på en lapp om deras första möte och hur han kände, så den har jag lagt in i Tengels första bok.

Tengel fick nått som jag aldrig gav Benjamin, men jag anser Benjamin i stort sett fått det nu på senare år ändå för han har två personer som står honom nära nu. Det jag snackar om är faddrar Tengel fick två stycken sin kusin Sanna som för övrigt är så grym med honom får honom lugn och hon kommer kunna ge honom villkorslös kärlek och visa honom förståelse och finnas där när han behöver det när han blir äldre och bara finnas för honom och hon kommer bli en perfekt lyssnare och förstå mer än andra om det kommer behövas. Även hans andra fadder är grym, som är min närmaste vän han är så lugn och det är viktigt att ha en sådan person i sin närhet han är även en perfekt lyssnare och kan komma med bra förslag när det behövs. Han kommer vara en person Tengel kommer se upp till och han var ett självklart val i och med han själv typ tagit på sig detta med Benjamin och är hur underbar som helst med honom och alltid finns där för honom och bekymrar sig för honom när allt inte är bra.

Nu är det årets sista dag och detta året har varit ett helt fantastiskt år, vi plussade äntligen och jag fick genomgå en efterlängtad graviditet med pappan med i bilden och även han lika glad och planera inför Tengel med honom. Fixade fram ett jobb till Teijo efter han blivit arbetslös (på mitt jobb) som han trivs skitbra på (första gången han trivs o gillar sitt jobb) fast tur är la att han blev arbetslös (de köpte ut honom) för han trivdes verkligen inte på sitt jobb och hade det fittigaste chefen någonsin. Han bara klagade på att Teijo alltid vabbade (är ju den med lägsta lön som vabbar) sen var inte graviditeten välkomnande enligt honom för vi hade redan tillräckligt många barn o skulle vi ha fler kunde vi vänta tyckte han.

Fått veta att det går bra för B i skolan, trots han var sjuk 20% av ettan kom han inte efter något utan hängde med ändå så grymt. Att ha n varit sjuk så mycket beror på enligt läkarna hans recklighausen som orsakar sämre immunförsvar. Skolan brukar reagera på så hög frånvaro men gör det inte i Benjamins fall då han inte kommit efter och att det har ju en giltig orsak och man vet varför han blir sjuk lättar än andra.

Nej nu blir det gå för att göra tredje och sista lagret av pannacottan som är efterrätten ikväll, gott nytt år på er alla och hoppas även ni har haft ett bra år om inte att ni får ett bättre år nästa år!

Mänskligheten numera

Så är jag opererad och en knuta fattigare, de ville inte ta bägge knutorna så jag hoppas på att jag valde rätt. Är lite tveksam emellanåt för är jag uppe och går så får jag ont i ryggen men det kan ju vara för operationen med så tror jag valde rätt.  Kan ju lugnt säga att de var jäkligt snåla med bedövningen, fick ligga och hoja till som fan av smärta ett tag och inte förrän jag nästan sparkade till sköterskan som stod i fotändan fick jag mer bedövning. För en gångs skull skickade de iväg min knuta har de bara gjort en gång tidigare och det var första knutan de tog på mig, sedan dess har de inte gjort det. Så när de får svaret skulle kirurgen ringa och då skulle vi prata om knuta nummer två, fast vett i fan om jag vill gå igenom detta en gång till så snart inpå.

Idag hände en tråkig sak, Egon min skäggagam somnade in, dock av ålder han var väl strax över 11 år. Fast är inte så ledsen över det snarare glad, för så som han varit den senaste tiden har han det bättre nu. Han varken åt eller rörde sig, vägrade till och med sola.  Han fick iallafall många år, normalt brukar de bli 7-10 år och kan som max bli 15 år så han blev gammal.

Läste en sjuk sak idag, som får en att tröttna rejält på mänskligheten, kan inte förstå hur en vuxen människa kan få för sig att misshandla ett barn. Det var på en skola här i Gislaved som en vuxen okänd man misshandlade en pojke som gick i lågstadiet. Det måste ju varit en förrymd psykopat eller något i den stilen för vem får för sig att göra en sådan sjuk sak det var liksom ett barn. Min första tanke var att det kanske är dags att flytta, men nej inte ens det skulle fungera för det är så här mänskligheten är nu. Det händer titt som tätt över allt i Sverige och ja övriga världen med för den delen. Jag verkligen hoppas på att de hittar denna man snart, fast vad gör det han får något år som max kanske enbart någon månad i fängelset där de lever i lyx jämförelse med tex dagens fattiga i Sverige.

Finskan helt oförståeligt

Åter sjuk igen, åkte på feber i söndags men är piggare idag än igår då jag sov bort hela dagen. Febern hänger dock på men ringde jobbet och sa att jag kommer imorgon i och med jag är piggare idag och har turen att det blir en lugn dag på jobbet imorgon. Så igår missade jag mitt monsterpass som skulle varit att jobba mellan 06.45-20.00 men va fan jag var sjuk och det hade inte gått, dock är det på torsdag jag ska jobba så länge med så känns som om att jag bör börja jobba imorgon och därmed börja lite lugnare.

Idag knackade det på dörren så det var bara att gå upp ur sängen (där jag la o läste) och ner till dörren, vem stod inte där om inte finska Jehovas. Jag hann inte mer än att öppna dörren förrän de började babbla på och efter någon minut kläckte jag ur mig att jag förstår inte finska, de verkade bli rätt paffa och sprang till bilen och hämtade ett häfte på svenska och gav till mig och tackade sedan för sig. Rätt stor skillnad på svenska Jehovas och finska, de svenska trycker verkligen sig på medans de finska inte gör det. Visst tig tid på mig att berätta att jag inte kunde finska men vad gör man ska man avbryta när en äldre talar kanske, kanske inte jag var ändå inte intresserad så varför tala om direkt att man inte förstår något man inte vill lyssna på ens.

På grund av detta blev jag åter påmind om att svärmor vill att jag lär mig finska och att det hade varit väldigt bra att lära sig detta språk då T släktingar inte pratar svenska och att jag ofta får sitta och lyssna på något jag inte förstår ett smack av. Dock har jag försökt hitta kurser i finska utan framgång, närmsta är i Borås och kostar nästan två tusen och enbart för 6 tillfällen man verkligen sitter i ett klassrum, är det värt pengarna nej jag tror inte på det. Rätt synd finns hur många språkkurser som helst i närheten men inte i finska, ska man läsa en riktig kurs i finska får man bo i Stockholm för det var i stort sett bara där de riktiga kurserna fanns. Till hösten ska B börja läsa finska som han fått möjlighet av skolan i och med T är finsk, så det är ju skitbra att iallafall han får möjligheten att lära sig språket. Dock förstår han redan finska och säger vissa ord ibland men han svarar alltid på svenska. Får la vänta och se till sist kanske nån kurs startas i finska även för mig, skulle bli lite trevligare vid Finlands besöken då om man skulle förstå vad som sas i samtalen.

Snart blir det förresten Skåne igen, hela två helger i rad, helt underbart!

Arbetsförmedlingen

Vad sysslar egentligen arbetsförmedlingen med? Idag damp det ner en kallelse till Teijo från just arbetsförmedlingen, fredagen det 17 april. De kan inte komma och skylla på att posten slarvat så att den aldrig kom fram för pappret skrevs ut 2013-05-13, dessutom har de markerat datumet/tiden med en rosa överstrykningspenna. Så frågan är varför i helsike markera tiden om de inte ens tittar på den, eller de kanske inte vill veta av honom förrän nästa år?

Visst kollade upp att det inte är en fredag den dagen nästa år men ändå, man kan ju tycka att de ska ha lite bättre koll än detta. För skulle du som arbetslös råka missa en tid blir du genast utskriven, det är enbart arbetsförmedlingen som får göra fel, du själv måste komma ihåg allt och lyda dem till punkt och pricka. Dessutom har jag aldrig någonsin varit med om att de erkänt att de gjort fel utan allt ligger på dig, eller posten!

Barnomsorg

Ett barn har rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan men för en föräldrar som enbart hoppar in och jobbar då och då gör att barnet inte har rätt till sina 15 timmars barnomsorg. Är detta rätt för barnet och är detta rätt enligt lagen? Min son har rätt till sina 15 timmar enbart om jag inte skulle jobba på måndagen, men skulle jag jobba på måndagen har han ingen rätt till barnomsorg resten av veckan, vilket innebär att han inte kommer upp i 15 timmar. Sedan att de även gör det tydligt att han måste komma dit på måndagen även om jag inte skulle arbeta i och med han har problem med talet och att de därmed anser att det är viktig att han får komma till förskolan för att kunna förbättra sitt tal.

Jag kan inte förstå hur de tänker och resonerar om detta, varför skulle han inte få kunna få sina 15 timmar om nu de även anser att hans tal inte är bra enbart för att jag skulle arbetat enbart på måndagen. Ska jag behöva tacka nej till jobb på måndagar enbart för att han ska ha sin rätt till dessa 15 timmar, för det händer att jag enbart jobbar en dag under vissa veckor. Skulle jag däremot inte jobba på just måndagen är han välkommen under den allmäna förskolan vilket är måndag, tisdag och torsdagar så man kan ju tycka att han ska vara välkommen på torsdagen om det skull vara så att jag enbart jobbat under måndagen, men nej de har de sagt att det får han inte. Sist jag enbart arbetade en måndag ringde jag på torsdagsmorgonen för B sa att han ville dit och sa att han kommer för han har inte varit där i 15 timmar och gick dit med honom, då skickar de iväg B in på avdelningen och två förskolelärare tar upp snacket om hans rätt till barnomsorg vilket egentligen inte innebär att han har rätt till barnomsorg denna dagen i och med jag arbetade måndagen. Idag när jag ringde dagis om lucia imorgon och åter tog upp hans rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan sa de att det är regler deras chef satt upp, men jag ifrågasatte detta och tog upp barnens rätt till 15 timmar men som vanligt fick jag bara svaret att de skulle ta upp detta med sin chef. Dessutom måste jag även betala för att han är där heltid även om han inte ens är där 15 under vissa veckor detta är helt absurt, detta kan inte vara rätt.

Detta är ännu en nackdel för oss som inte har en heltids tjänst utan hoppar in när vi väl behövs, det är inte enbart barnomsorgen som är ett helvete och som suger musten ur en, det är även försäkringskassan. Enligt försäkringskassan måste man vara inskriven på arbetsförmedlingen för att ha rätt till vård av barn eller rätt till sjukpenning när man är sjuk (man får sjukersättning av försäkringskassan när man är sjuk och anställd utan rätt till sjuklön). Varför skall jag skriva in mig på arbetsförmedlingen jag är inte arbetslös jag tjänar så mycket att vi klarar oss och anser inte att jag ens vill skriva in mig då jag alltid ansetts som icke arbetsduglig på arbetsförmedlingen i och med mina diagnoser. Dessutom trivs jag på min arbetsplats och anser att det är en stor chans till fast arbete om jag stannar där. I och med jag inte har någon fast årsinkomst så får försäkringskassan problem för skulle jag arbeta mindre skulle jag enligt dem blåsa dem i och med då stämmer inte min årsinkomst (vilket de räknat ut till att vara en minimal årsinkomst).

Nej jag längtar tills jag får en heltidstjänst så jag slipper denna skiten med allt gnäll från alla håll, för detta suger musten ur en.

Sjuk

Blir inte mycket bloggande men orken finns inte och dessutom blev jag hemskickad från jobbet i Onsdags för de ansåg jag var sjuk för att jobba och rätt hade de. Torsdagen sovs bort var bara vaken typ 3-4 timmar om ens det. Fortfarande kass men ska jobba imorrn, enbart hosta och andningen som är jobbig men som alltid sätter sig det på luftrören när jag blir förkyld och har ju varit duderförkyld. Min man var duktig i onsdags han köpte hem halstabletter från apoteket, en låda piggelin och hämtade mig vid bussen och sedan lät han mig vara sjuk och sova bort skiten så var mer än onsdagen i och för sig.

Livet som gift är la inget speciellt egentligen allt är som förut men numera har jag ett helvete med att skriva under, får la öva mig på min underskrift men den ser förjävlig ut och man måste tänka efter att nu är det inte Larsson jag ska skriva vilket lätt glöms. På fredag åker vi på kryssning ska bli helt underbart blir mellan Stockholm- Helsingfors, dock bokad som Larsson på den men har ju inte fått nått nytt ID- kort än men tog mig ork till inom baken i fredags så det är på g och är nu att bara att vänta på.

Fått alla bilder från alla nu så får väl bjuda på några!

Så har B åkt

I morse vid sju kom svärmor och Unto och hämtde B för att sedan hämta pekka och efter det började deras långa resa till Finland som B sett så mycket fram emot. Varit lite si så där de senaste dagarna för att han skulle åka så långt bort och vara borta så länge blir ju minst två veckor men kan bli ännu längre. Men det är bara att bita i det sura äpplet och låta honom åka för det var vad han ville och jag vet han kommer ha det otroligt bra och han älskar ju sin mummu och hon har bra hand om honom. Hoppas han bara kommer vara snäll och inte köra ut henne totalt som han vanligtvis har vana att göra.

Idag hämtade vi L på dagis och hade han här i några timmar, men han var inte på så ra humör och sa han ville hem till sin mamma för att B var ju inte här och han vill bara vara här när han är här, sötunge. Är faktiskt mysigt att bara ge han all uppmärksamhet  utan att bli störd av B som är jäkligt svartsjuk liten grabb. Får ju inte vanligtvis mysa med enbart L för då ska han oxå upp i min famn och knuffa en massa på L och får inte han vara med och gosa blir han flyförbannad och börjar hänga läpp och vara extremt kinkig.

På fredag bär det av ner till Skåne för mig och T för att fira Mone som fyller 20 år, sedan efter helgen åker T hem ensam för jag tar ju examen nästa fredag så är inte lönt att jag åker hem och det hade ju blivit onödiga kostnader med resandet då med ju. Ska bli grymt skönt att vara helt klar med allt pluggande och kunna lägga det bakom sig. Ska bli trevligt med en längre vistelse i Skåne iallafall och umgås lite kompisar där som aldrig blir av vanligtvis. Sedan blir det hitta på nått med syrrorna med, vilket oxå nog ska bli trevligt.

Kanske dax att käka nu, kommer ju inte komma undan med det utan f¨år bara trycka i mig det senare så är väl lika bra att få det avklarat. Ska ju upp i tid imorrn med. Examarbetet måste skrivas, vårdcentralen måste ringas för måste få bättre allergimeds som hjälper mer än claritynen som knappt hjälper ett smack och tills sist måste jag ringa och kolla vad de tar för att fixa naglarna här i Gislaved och eventuellt boka tid om det är vettiga priser.

En underbar helg

Allting går finemang för oss, dagarna rullar på fort som attan och jag kommer hem helt slutkörd så man känner att man lever. Jag trivs lika bra på Schenker som sist och allt går skitbra där även om det blir jävligt långa dagar, går liksom hemifrån klockan sex och kommer hem klockan sex.

Igår var det kalas för Cazbian som fyllde sju år, var trevligt och ungarna lekte på snällt och man såg typ inte röken av dem för de bosatte sig på Cazbians rum. Var även lite snack om planerna och det kändes lite skumt för jag kan fortfarande inte förstå det skall hända. När vi kom hem sattes ett datum så nu är det satt helt otroligt och blir något tidigare än tänkt , ja är helt genomlycklig. En mindre skoj sak var att igår kväll åkte mina dreads ur för de hängde för mycket så jag hade konstant skallebank men de åker nog i igen nån gån för jag trivdes som fan med det förutom sova med dem var inte så lätt alltid.

Idag blir det pannkakor till middag riktigt gott, här skall det krängas lixom pannkakor är det bästa som finns. Efter vi ätit blir det prominixa hem med Leon och sedan till affären för att handla lite vi glömde igår och snacks till ikväll så ska bli en finemang dag. Imorrn blir det back to work och jobba arslet av sig hela veckan eller ja ska försöka vara ledig på fredag för att skriva min caseuppgift för jag vägrar sätta mig och skriva en jäkla uppsats efter jobbet för det orkar jag inte för då är jag alltid stendöd och bosatt på soffan eller sängen.

Flytten

Att jag inte skrivit sedan jag flyttade hit har sina orsaker, jag blev nämligen sjuk i söndags och var det tills onsdags så jag började även min praktik med att vara borta. Det gjorde mig inte glad men blev tvingad av T att stanna hemma, vilket var tur för jag hade inte klarat av att jobba. Jag var verkligen helt utslagen sov bort dagarna och orkade inte med ett skit så fort jag bara gick något litet steg var jag slutkörd och frös som fan medan min skalle kokade, kan ju vara för den 40 graders febern jag hade.

Flytten hit var i alla fall helt underbar, jag trivs som fan och det gör även B så vi har det jättebra nu så nu är vi äntligen här för att stanna. Praktiken började bra några som jobba där sist var kvar några hade slutat men välkomnad dit blev jag och jag trivs lika bra där nu som sist.

Idag var vi i Borås på netonnet och lämnade in min dator som det var något fel på för den lät något jävulskt, nu kommer jag vara ifrån den i ca en månad. Detta resulterade med att vi köpte en 40tums tv på elgiganten så att T kunde börja använda sin stationära dator så jag kunde ta hans laptop, vi ansåg det var dumt att köpa en ny skärm till datorn i och med vi länge tänkt köpa en tv och skulle behöva en ny när T laptop dör (som den nog är inom snar framtid i och med den glappar överallt typ och skämen bara sitter fast via en kabel och den måste stödjas för att kunna vara öppen. T sa dock det inte är så bekvämt att ha en 40tums tv som skärm till datorn i och med han har den på sitt datorbord så han sitter lika nära som alltid vid datorn.

Nu vill jag ha sommar, det är det nästa “plan” sker…eller vänta har ju Kina först men sommarn kommer lätt slå Kina!

Imorrn bär det av!

Imorgon drar jag och B från Skåne, så jäkla underbart att äntligen få flytta hem helt och för att stanna för gott denna gången kommer vi inte flytta ner igen för imorgon gör jag min sista tenta. Praktiken och examensarbetet är det enda som återstår helt underbart både jag och B har sett fram emot detta nått jävulskt, B har tjatat hela dagen om att han ville flytta hem redan idag för nu hade han ju haft sin avskedsfest på dagis.

Tänk detta är sista natten jag sover här nere i Skåne, visst kanske kommer övernatta nån gång men då kommer inte detta vara mitt andra hem för nu hädanefter har jag bara ett hem och det är med alla mina pojkar. Känns lite som jag skaffar ännu ett vuxenpoäng för flytta ihop helt och hållet och vi blir en familj jag kan ju lugnt säga att jag är så jävla lycklig.

På måndag börjar praktiken och blir långa dagar, blir typ gå hemifrån 06 o kommer komma hem 18 ses inte fram emot lika myckert men helt okej för jag trivdes ju som fan på Schenker förra året!

LouiseBrooks theme byThemocracy