Category: Bärsjal

Tiden den går

Det har inte blivit mycket bloggande, varför? jo för jag blev dålig och ännu har de inte kommit på vad som flera med mig. Vid lilla minsta ansträngning som att stå upp, gå får mig att bli andfådd och min puls skjuter i höjden. Att gå i en trappa tar slut på mig och måste stanna upp och vila mitt i den, men vet ni vad där räddar bärandet/sjalandet mig för att få upp Sylar för en trappa krävs en sjal för att bära upp utan går inte utan blir för ansträngande.

Dock bär jag inte lika mycket som innan och tandembära nu är inte att tänka på, men ser till att bära Tengel med mellan varven för han älskar och vill det och han väger ju lika mycket som Sylar så ingen skillnad i tyngden. MEN fy vad jag saknar att ha dem båda nära helt intill mig och ofta behöva säga nej till Tengel bara för att Sylar behöver det mest då han inte går ännu, känns som en stor förlust iom de inte är små och vill bli burna hela livet så man missar så mycket.

Det har kommit fram till att Sylar har en hörselnedsättning, så han har fått hörapparater och vi ska få gå teckenspråkskurs hela familjen (anhöriga får dem med). Går ock över förväntan med hörapparaterna, det är bara höger han sliter av titt som tätt (och har haft sönder en gång). Dock förklarar inte hans hörselnedsättning att han inte pratar eller knappt jollrar utan att sitt speciella läten men man hör skillnad på glatt och bekymrat läte. Dessutom går han inte ännu (han går med stöd) och han är inte intresserad av leksaker utan är banka med saker, trumma och hoppa som är hans favorit sysselsättning så de utreder honom för vad det kan vara och har tagit gentest så nu väntar vi på svar och ser om det är nått där. Jag är inte ett dugg orolig visst han är speciell men jag älskar honom o hur han är han är helt perfekt och älskar närhet och är verkligen mammas pojk. Dessutom går det bra på förskolan för honom, i början var han lite tillbakadragen men nu efter lärt känna personalen är han sig själv även där och de tycker att han utvecklats sedan han började där. En annan underbar sak med förskolan är att de är så bra på att potta honom så får knappt hem några blöjor för det mesta sker på pottan och de har inget emot våra tygblöjor. Att vi kör ullkläder älskar dem, jag var lite orolig att de inte skulle gilla lager på lager men de tycker deras kläder är varma och mysiga.

Tengel är Tengel full av liv och bus och ett riktigt litet charmtroll och talet har släppt för honom och han babblar på hela dagarna numera. Dock en riktig liten mes, smuts på händerna så går jorden under och för att inte prata om hörapparaterna dem var han livrädd för i början och duscha/bada det vill han göra tills han blir blöt så gå ut vid regn kan man glömma.

Sniper har lyckats tjata sig till att färga håret, dock inte svart som han ville utan blir rött men så småningom kanske det blir svart men kan ju avvakta nått år tycker jag.

Vårväder

Idag har varit en riktigt bra dag, så fint väder så har passat på att vara ute mycket. Först en runda i trädgården då jag och Tengel busade på och även plockade lite grenar från gräsmattan och slängde undan, under tiden fick Sylar hänga med på ryggen på mig (testade DH för första gången med honom.) Sedan gick vi in och åt lite för att sedan dra ut på en promenad, så jäkla skönt även med två ungar på en. Folk tror det är tungt men nej det är det inte, inte om jag knyter rätt och inte göra det halvtaskigt. Jag verkligen älskar att bära dem så gosigt och sådan närhet och man kan prata och busa med varandra.

Sylar sov bara en kortkort stund när vi var ute och busade i trädgården och gjorde sedan allt för att hålla sig vaken så han somnade vid halv sju och sov i h så lär bli sen lägga sig tid för honom men mig gör det inget jag hade honom hud mot hud i sjalen så jag tankade enormt mycket närhet och gos samtidigt som jag gosade och hade fredagsmys med Tengel.

Sniper har jag knappt sett röken av idag eller denna veckan, han har påsklov så efter han haft simning har han dragit till kompisar hela veckan.

Kommer nog sakna ungarna som fan när jag börjar jobba, så underbar känsla det är att få spendera hela min tid med dem (även om det är tvärtom ibland när de inte är på humör.) Fast Sylar är speciell, han vill ha så mycket mer närhet och om han inte får närhet vill han ha uppmärksamhet och sömn nej det behövs inte mycket av det för honom. Visst han är sen i utvecklingen men han utvecklas och allt går framåt i hans takt och får han träningen kommer han fortsätta att utvecklas så som han ska :) min stora lilla älskade solstråle.

Imorgon hoppas jag på lika bra väder för då blir det nog en långpromenad med minstingarna.

Tandläkarebesök gånger två

Idag har jag varit hos tandläkaren hela två gånger, Sniper hade en tid sedan länge och igår ringde dem och bokade in en ettårskontroll för Sylar där idag. Först var vi där klockan 12, blev gå dit för tänkte att ta bilen dit med enbart Sylar var inte lönt för hade behövt stressa tbx med båda ungarna igen för Sniper skulle vara där klockan 13.20. Tengel satt snällt och lugnt medans vi pratade och d tittade i Sylars mun och informerade om allt som hör till. Efter besöket gick vi till ett fik och fikade och Sylar fick mat och somnade gott med tutten i mun, lyckades sjala honom utan att väcka honom.

Sedan gick vi tbx och mötte upp Sniper nere på vc och tåg hissen upp tillsammans till tandläkaren. Han har börjat bli slarvig igen med borstningen så blev en utskällning och sköterskan typ suckade högt när han skulle visa hur han borstar. Så inga mer sötsaker för honom på ett bra tag, för bara att säga att det är dagsatt borsta suckar han högt och gör allt för att komma undan och om morgnarna när jag inte alltid kan se till att han borstar skiter han i är speciellt då han sätter sig på tvären. Även på detta besök var Tengel lugn och snäll och skötte sig jättebra. Så förvånad för sist vi var hos tandläkaren med Sniper kastade de ut mig och Tengel för att han var så vild.

Nu är alla måsten slut för denna veckan, imorgon kommer Sanna och stannar till söndag så jäkla skönt att ha henne här nån att sitta och snacka skit med och koppla av med.

Årsmöte

Idag var det årsmöte på skyttet (luftgevär), det gick finfint och nu är jag sekreterare i föreningen så lir en del extra jobb framöver men vad gör det behövs föreningar så att man kan få ungarna att göra mer än sitta framför datorn eller tv:n och skytte har jag ju hållit på med i flera år och har ju varit ledare på luftgeväret här sedan typ jag hittade föreningen. Nu behövs det bara få oss och synas lite mer och kanske få fler att öppna ögonen och börja brinna för skyttet.

Idag på årsmötet sjalade jag mig till en barnstol!

Igår var jag på Ikea igen medans Teijo var på Ryhov på en undersökning för axeln, vi var klara lagom till att han kom dit för han fick gå dit i och med när han var klar på Ryhov åt vi och sedan skulle ju Sylar ha mat och ny blöja innan vi kunde bege oss hemåt.

Väl hemma handlade vi och sedan bar det av på utvecklingssamtal för Sniper. Går bra i skolan för honom bara ett ämne han inte är godkänd i och det är idrott pga att han inte kan simma ännu, men resten av ämnena var han godkänd i och en del mer än godkänd i. Direkt efter det bar det av till luftgeväret, där gick det riktigt bra en hel del nya ungar vilket är jättekul och för Sniper gick det bra och slutade med 146/150.

Talet verkar ha släppt för Tengel och han har sagt flera nya ord nu de senaste dagarna, så skönt att han äntligen börjat prata men var som vi trodde att när han väl började så kunde han det. Han är verkligen envis och gör det han själv vill, är det nått han inte vill säga så säger han det inte men kommer nya ord varje dag nu och han blir så stolt när han klarar det.

Imorgon ska två av ungarna till tandläkaren, först Sylar kl 12 och sedan Sniper 13.20 så blir dit två omgångar imorgon.  Var först idag de ringde och bokade in Sylar men tänkte att jag får la ta den för en gångs skull, är jätteofta de ringer dagen innan och vill boka in en tid till Sniper och man säger alltid nej.

På torsdag kommer Sanna, ungarnas kusin och hon är även gudmor/fadder till Tengel och Sylar. Ska bli kul blir speciellt alltid trevliga kvällar med henne framför tvn med popkorn och cola till en film, vilket är den bästa avkopplingen man kan få.

Nästa vecka blir det kanske en bärsjalsträff i Värnamo, ska bli så kul älskar ju verkligen bärsjalar/bärdon så ska bli kul och klämma o känna på andra, för är ju så sugen på nya hela tiden.  Sedan till nästa helg blir det en Skånetripp igen, var ju där i helgen och firade far som fyllt år men nu nästa helg blir det påskmiddag och även samtidigt kalas för Joel och Hugo (ungarnas kusiner) som fyllt/fyller 13 och 2 år. Fast jag gnäller inte gillar ju mitt Skåne.

Energikrävande dagar

I förrgår var jag, Sylar och Sniper i Jönköping hos käkkirurgen då Sniper skulle dra ut en tand som var i vägen för en annan tand. Vi började med en tripp på IKEA då vi behövde en till potta då både Tengel och Sylar använder den och sitter jag med Sylar på pottan o Tengel behöver gå hinner jag inte hjälpa honom upp på toan.  Så det införskaffades och en gunga att hänga i taket som jag tänkte kunde va kul för ungarna (och mig för jag får med gunga på den). Vagn lämnades hemma och bar i min älskade yaro under hela dagen.

Efter det körde vi till Max och käkade så gott, tänkte testat nån av deras nya veg men nä deras bbq sandwich är för god att låta bli. Även Sylar fick sig lite mat, lite pommes och sen en slurk tutte och ny blöja.

Efter det var det dax att köra till käkkirurgen, där blev man lite nervig när man skulle checka in och det gång på gång kom upp att han inte hade någon bokad tid den dagen. Skrev till Teijo som tog bild på tiden och jo det var rätt tid, så gick till receptionen och jo han hade tid det var bara apparaten som strulade. Hade dock inte förvånat mig om de hade ändrat tiden och skickat att den va ändrad och gett ny tid och postnord hade slarvat bort det, för har hänt många gånger att man inte fått sin post och i vissa fall har den kommit månader efter. Sniper var jätteduktig och klarade det galant.

Igår var det barnmottagningen i Värnamo med Sylar, gick väl som väntat han är sen i utvecklingen men jag är inte orolig ett dugg över det för han utvecklas för fullt nu bara snäppet senare än andra. Vilket jag tror beror på att han hade stillaläge i några månader då han hade uvi men sedan han började få vara på golvet har han börjat utvecklas. Han blev underkänd först pga att han inte satt (vilket han kan men inte ville) men sedan satt han när jag satte mig bredvid honom så hoppas de ändrade det sen och skrev att han kan sitta. Sedan underkände de honom för att han inte klappar händer och vinkar, vilket han även ska kunna nu. Detta va återkontroll för tre månaders sen underkände de honom oxå då pga att han inte satt, pga att han inte vände sig (han kunde dock vända sig men vägrade göra de på kommando) och för att han inte grep saker. Alla dessa sakerna kan han nu så förstår inte riktigt varför de även denna gången skickar remiss till barneurologen då den för tre månaders sen avvisades då de inte trodde det var något och att de själva kunde hålla koll så misstänker att denna remiss även blir avvisad iallafall om de nu skrev att han kan sitta. Dock hörde läkaren ett ljud han inte gillade (vad vet jag inte jag tänkte inte på att fråga iom fick lite brådska då Sylqar behövde bajsa och får han inte potta direkt struntar han i det och blir jättehård i magen (dock sket det sig ändå för han vägrade hållas över toa så det blev att han struntade i det). Så nu väntar man på journalanteckningen i hopp om han har skrivit vad, misstänker dock kanske lungorna?! för på hans 6månaderskoll tror jag det var blev vi direktskickade till vår dåvarande läkare för han som gjorde kollen hörde ett missljud på lungorna och ville en annan oxå skulle kolla. Dock hörde inte hon det så tänker väl mest om det är hon som missat det men är la bara vänta och se på vad det nu var/är.

Idag blir det köra svärmor till affären/affärer så att hon får handla och sen blir det soffan och hunger games resten av dagen typ. Bästa av allt imorgon blir det Skåne, mitt älskade saknade Skåne. Blir lite fler trippar neråt nu när jag har fått körkortet för då kan jag dumpa T här hemma och köra själv när inte han vill.

Vi fick snygga mösser hos käkkirurgen

jönköpingsresa imorgon

Idag har varit en seg dag ville hitta på nått iom jag var uttråkad och kom fram till att vi leker med fingerfärg, det gick super först hade Tengel somnat så fick nöja mig med att fylla i Sylars bok som jag inte typ öppnat sedan han var 4 månader. Sedan när Tengel väl vaknat vägrade han fingerfärg, varför? jo för man blev ju kladdig om händerna så blev packa ihop det lika fort.

Imorgon blir det jag som får ta Sniper till käkkirurgen för Teijo är fortfarande kass, idag har han typ sovit bort hela dagen. Fast kör gärna dit för då kan jag köra inom IKEA, där är alltid trevligt och gå. Sedan får man lite lugn o ro för Tengel kommer stanna hemma med Teijo så här bara Sylar med mig som är lugn o ro och sedan Sniper förstås.

Blir kanske Max med för Sniper önskade det och brukar ju säga att man hittar på nått när man har ett otrevligt sjukhusbesök. Han hade ju studiedag imorgon så behövde inte be honom ledigt ich vi kan åka tidigare för att gå på IKEA och käka.

Till kvällsmat idag blev det kyckling i ugnen med bädd av chillisåsen jag häller över med ris, så jäkla gott som vanligt satt Sylar på ryggen under matlagningen. Allt blir så mycket smidigare med sjal så kan säga med säkerhet att det är det mest bästa och mest älskat jag införskaffat, helt klart värt varenda krona.

här med Sylar på ryggen i min älskade vävda sjal ifrån little frog.

Bärsjal och tygblöjenörd

Tänkte ta upp bloggandet igen nu efter en lång tystnad.

Det som hänt är på att Tengel är storebror så ganska fullt upp så nu har jag Sniper 10år, Tengel 2 år och Sylar 10månader. Tengel är blöjfri sedan 18 månader och Sylar har tygblöjor så som Tengel hade och jag kämpar med att även han ska bli blöjfri lika tidigt. Fast med tygblöjor blir de oftast blöjfri tidigare iom engångs är gör bra så de känner inte när de kissat, finns dock torrsikt till tyg så att det känns torrare  (dock inte lika torrt som engångs) fast det har jag skippat och kör utan det. Så ja jag är tygblöjenörd  vilket lätt sker när man använder dina tygblöjor. Kör även ec och pottat sedan början vilket jag gjorde med Tengel med, så allt bajs hamnar oftast i pottan och till stor del kiss med, så skönt att slippa bajsblöjor. Kör mestadels med vikblöjor och ull över men har lite fina pocket med som är tänkt att användas sen när det blir dax för gå på förskola och sedan kör jag formsydd (Petit lulu) med ull på natten.

Jag har även skippat barnvagnen nu, Tengel var han att bli buren och vände sig aldrig vid den och Sylar ville jag bära med så bär dem båda två, Tengel på ryggen med en wrap tai och Sylar fram med en vävd sjal. Har dock två själar men vill ha fler, jag som tyckte en räckte men nej man kan ju matcha med dem och de är helt olika varandra beroende på material. Sedan är dessutom Sylar en kräkis trots han är större men hans mage vill inte riktigt som vi men vi kämpar på. Sylar är nog dessutom den gosigaste ungen vill va uppe o gosa o ha uppmärksamhet i stort sett hela tiden så sjalarna används mycket.

Vad har mer hänt? jo jag klarade äntligen körkortet, så mycket friare tyckte dock inte om att köra ibörjan men nu älskar jag det.

Sniper har blivit grym på skytte nu mera skjuter han utan stöd, min stora underbara grabb han är nog världens bästa storebror busar o leker med Tengel massvis o med Sylar med dock är Tengel sotis där så med Sylar blir det mest när Tengel sover.

LouiseBrooks theme byThemocracy