Category: Tygblöjor

Tiden den går

Det har inte blivit mycket bloggande, varför? jo för jag blev dålig och ännu har de inte kommit på vad som flera med mig. Vid lilla minsta ansträngning som att stå upp, gå får mig att bli andfådd och min puls skjuter i höjden. Att gå i en trappa tar slut på mig och måste stanna upp och vila mitt i den, men vet ni vad där räddar bärandet/sjalandet mig för att få upp Sylar för en trappa krävs en sjal för att bära upp utan går inte utan blir för ansträngande.

Dock bär jag inte lika mycket som innan och tandembära nu är inte att tänka på, men ser till att bära Tengel med mellan varven för han älskar och vill det och han väger ju lika mycket som Sylar så ingen skillnad i tyngden. MEN fy vad jag saknar att ha dem båda nära helt intill mig och ofta behöva säga nej till Tengel bara för att Sylar behöver det mest då han inte går ännu, känns som en stor förlust iom de inte är små och vill bli burna hela livet så man missar så mycket.

Det har kommit fram till att Sylar har en hörselnedsättning, så han har fått hörapparater och vi ska få gå teckenspråkskurs hela familjen (anhöriga får dem med). Går ock över förväntan med hörapparaterna, det är bara höger han sliter av titt som tätt (och har haft sönder en gång). Dock förklarar inte hans hörselnedsättning att han inte pratar eller knappt jollrar utan att sitt speciella läten men man hör skillnad på glatt och bekymrat läte. Dessutom går han inte ännu (han går med stöd) och han är inte intresserad av leksaker utan är banka med saker, trumma och hoppa som är hans favorit sysselsättning så de utreder honom för vad det kan vara och har tagit gentest så nu väntar vi på svar och ser om det är nått där. Jag är inte ett dugg orolig visst han är speciell men jag älskar honom o hur han är han är helt perfekt och älskar närhet och är verkligen mammas pojk. Dessutom går det bra på förskolan för honom, i början var han lite tillbakadragen men nu efter lärt känna personalen är han sig själv även där och de tycker att han utvecklats sedan han började där. En annan underbar sak med förskolan är att de är så bra på att potta honom så får knappt hem några blöjor för det mesta sker på pottan och de har inget emot våra tygblöjor. Att vi kör ullkläder älskar dem, jag var lite orolig att de inte skulle gilla lager på lager men de tycker deras kläder är varma och mysiga.

Tengel är Tengel full av liv och bus och ett riktigt litet charmtroll och talet har släppt för honom och han babblar på hela dagarna numera. Dock en riktig liten mes, smuts på händerna så går jorden under och för att inte prata om hörapparaterna dem var han livrädd för i början och duscha/bada det vill han göra tills han blir blöt så gå ut vid regn kan man glömma.

Sniper har lyckats tjata sig till att färga håret, dock inte svart som han ville utan blir rött men så småningom kanske det blir svart men kan ju avvakta nått år tycker jag.

Årsmöte

Idag var det årsmöte på skyttet (luftgevär), det gick finfint och nu är jag sekreterare i föreningen så lir en del extra jobb framöver men vad gör det behövs föreningar så att man kan få ungarna att göra mer än sitta framför datorn eller tv:n och skytte har jag ju hållit på med i flera år och har ju varit ledare på luftgeväret här sedan typ jag hittade föreningen. Nu behövs det bara få oss och synas lite mer och kanske få fler att öppna ögonen och börja brinna för skyttet.

Idag på årsmötet sjalade jag mig till en barnstol!

Igår var jag på Ikea igen medans Teijo var på Ryhov på en undersökning för axeln, vi var klara lagom till att han kom dit för han fick gå dit i och med när han var klar på Ryhov åt vi och sedan skulle ju Sylar ha mat och ny blöja innan vi kunde bege oss hemåt.

Väl hemma handlade vi och sedan bar det av på utvecklingssamtal för Sniper. Går bra i skolan för honom bara ett ämne han inte är godkänd i och det är idrott pga att han inte kan simma ännu, men resten av ämnena var han godkänd i och en del mer än godkänd i. Direkt efter det bar det av till luftgeväret, där gick det riktigt bra en hel del nya ungar vilket är jättekul och för Sniper gick det bra och slutade med 146/150.

Talet verkar ha släppt för Tengel och han har sagt flera nya ord nu de senaste dagarna, så skönt att han äntligen börjat prata men var som vi trodde att när han väl började så kunde han det. Han är verkligen envis och gör det han själv vill, är det nått han inte vill säga så säger han det inte men kommer nya ord varje dag nu och han blir så stolt när han klarar det.

Imorgon ska två av ungarna till tandläkaren, först Sylar kl 12 och sedan Sniper 13.20 så blir dit två omgångar imorgon.  Var först idag de ringde och bokade in Sylar men tänkte att jag får la ta den för en gångs skull, är jätteofta de ringer dagen innan och vill boka in en tid till Sniper och man säger alltid nej.

På torsdag kommer Sanna, ungarnas kusin och hon är även gudmor/fadder till Tengel och Sylar. Ska bli kul blir speciellt alltid trevliga kvällar med henne framför tvn med popkorn och cola till en film, vilket är den bästa avkopplingen man kan få.

Nästa vecka blir det kanske en bärsjalsträff i Värnamo, ska bli så kul älskar ju verkligen bärsjalar/bärdon så ska bli kul och klämma o känna på andra, för är ju så sugen på nya hela tiden.  Sedan till nästa helg blir det en Skånetripp igen, var ju där i helgen och firade far som fyllt år men nu nästa helg blir det påskmiddag och även samtidigt kalas för Joel och Hugo (ungarnas kusiner) som fyllt/fyller 13 och 2 år. Fast jag gnäller inte gillar ju mitt Skåne.

Bärsjal och tygblöjenörd

Tänkte ta upp bloggandet igen nu efter en lång tystnad.

Det som hänt är på att Tengel är storebror så ganska fullt upp så nu har jag Sniper 10år, Tengel 2 år och Sylar 10månader. Tengel är blöjfri sedan 18 månader och Sylar har tygblöjor så som Tengel hade och jag kämpar med att även han ska bli blöjfri lika tidigt. Fast med tygblöjor blir de oftast blöjfri tidigare iom engångs är gör bra så de känner inte när de kissat, finns dock torrsikt till tyg så att det känns torrare  (dock inte lika torrt som engångs) fast det har jag skippat och kör utan det. Så ja jag är tygblöjenörd  vilket lätt sker när man använder dina tygblöjor. Kör även ec och pottat sedan början vilket jag gjorde med Tengel med, så allt bajs hamnar oftast i pottan och till stor del kiss med, så skönt att slippa bajsblöjor. Kör mestadels med vikblöjor och ull över men har lite fina pocket med som är tänkt att användas sen när det blir dax för gå på förskola och sedan kör jag formsydd (Petit lulu) med ull på natten.

Jag har även skippat barnvagnen nu, Tengel var han att bli buren och vände sig aldrig vid den och Sylar ville jag bära med så bär dem båda två, Tengel på ryggen med en wrap tai och Sylar fram med en vävd sjal. Har dock två själar men vill ha fler, jag som tyckte en räckte men nej man kan ju matcha med dem och de är helt olika varandra beroende på material. Sedan är dessutom Sylar en kräkis trots han är större men hans mage vill inte riktigt som vi men vi kämpar på. Sylar är nog dessutom den gosigaste ungen vill va uppe o gosa o ha uppmärksamhet i stort sett hela tiden så sjalarna används mycket.

Vad har mer hänt? jo jag klarade äntligen körkortet, så mycket friare tyckte dock inte om att köra ibörjan men nu älskar jag det.

Sniper har blivit grym på skytte nu mera skjuter han utan stöd, min stora underbara grabb han är nog världens bästa storebror busar o leker med Tengel massvis o med Sylar med dock är Tengel sotis där så med Sylar blir det mest när Tengel sover.

LouiseBrooks theme byThemocracy