Shanghai!

Blev inget blogga från Kina, då jag hade fullt upp hela tiden och inte orkade leta upp ett internetcafe! Kom hem inatt, T lämnade B hos sin morsa och körde ner till Hässleholm och hämtade mig vid tåget, var hemma vid tolv-ett nån gång tänkte inte på att kolla klockan utan slängde mig isäng direkt. Hade varit uppe i ett dygn när jag väl var hemma hade ju varit uppe sedan sju på morgonen (Shanghai tid) och då var ju klockan ett på natten här i Sverige så jag var helt död men hade försökt sova på planet hem men misslyckats.

Jag hade det helt fantastiskt i Shanghai men andra och tredje dagen var jag lite off då jag toksaknade mina grabbar och bara ville hem. Gick dock över sen och jag kunde börja njuta och älska att vara där. Blev ett par jeans, två t-shirts, ett par solbrillor, två halsband, två par converse och en kudde (som även är ett täcke) rikare. Köpte även varsitt par converse till alla mina grabbar (alltså T med),en mössa till T och varsin klocka till pojkarna. Mone beställde converse så hon fick två par så hoppas de passar henne och hon blir nöjd med dem.

Maten var helt okej i början men man tröttnade fort då det var samma mat hela hela tiden den smakade likadant vad det än var och salt fanns inte så höll på att bli galen. Fast värst var frukosten den var verkligen hemsk, lagad varm konstig mat och feta stekta nudlar och kakor till det, juicen smakade saft och kaffet smakade röv. Kom även fram till kinamaten här i Sverige inte är riktig kinamat, kinamat är helt annorlunda det är typ en massa olika konstiga rätter som står på en rund skiva mitt på bordet som är snurrbar så tar alla av dem vid bordet av rätterna med pinnarna de käkar med och enbart en rätt i taget och tallrikarna man har används i stort sett inte. Så det gäller att inte vara rädd för baciller! Fågel kan även i vissa fall dödad inne i restaurangen vi såg de plockade in en fågel för att sedan döda den. Restaurangen på hotellet hade dessutom en kruka halvfull med sköldpaddor som låg på varandra helt utan vatten. Ett stånd på marknaden hade hund, katt, kanin i minemala burar där de i stort sett inte kunde vända på sig. Sköldpaddor fanns i små plastburkar, fiskar fanns i nyckelringar, det var verkligen så hemskt men led verkligen med djuren (dock är det förbjudet att äta katt och hund i kina nu men det görs fortfarande på vissa ställen i smyg.

Vädret var perfekt, varm och skönt (vi hade tex 27 grader i lördags), duggade minimalt en kväll och regnade visst en hel del under en natt. En av dagarna var det dock lite kallt så en vårjacka behövdes användas annars var det gå i kortärmat hela tiden.

Maten och drickan som slöks var det sverigepriser för ingen ville riskera bli magsjuka så vi gick enbart på finare ställen hela tiden och det lyckades för ingen blev dålig under tiden där. Dock blev det billigt sista kvällen där för då var vi några som trallade till mc cafe (mc donalds) och krängde en varsin burgare där o pommes (allt utan salt o peppar). Så med tanke på saltsug har jag ätit macka med smör, salt och ost till frukost idag och välkryddad hamburgare och välsaltade pommes idag. Även druckit massa kolsyrat vatten idag (fanns inte där).

Är dessutom ett mirakel jag lever typ, de kör som idioter, störst först i stort sett eller ja först först egentligen för lämnar man ett litet mellanrum i en bilkö får bilen bakom eller vid sidan om en för sig att där skall den stå och för in snett där. Blinka eller stanna vid ett rödljus finns typ inte i deras värld så de kör bara in rätt framför en (under en dag såg jag tre småkrockar pga detta (en bil körde in i en mopedist för han han i bilden körde mot rött men han sket i att han flög utan fort ut ut bilen och tittade på sin bil och började skrika åt snubben som fått sig en flygtur). Taxichaffisarna sov i sina bilar, även vid rödljus så kunderna fick väcka dem när det blev grönt igen! Så det är helt klart helt annorlunda där och jag nöjer mig med att ha varit där en gång, men trevligt har jag ändå haft det där.

Dessutom unnade jag och två andra oss att få massage sista kvällen jag och Rebecka tog fotmassage medans Anna tog body massage så jag och Rebecka fick sitta tillsammans och tur var det för de kunde ingen engelska bara några enstaka ord så de hade jäkligt roligt åt oss för vi förstod inte ett skit men billigt var det 98kr för en timmes massage (man fick även rygg och nacke masserad men mest fokus på fötterna så man njöt som sjutton.

Är dessutom dötrött idag även fast jag sov som en stock hela natten men är la för resan ska ju vara värre på hemresan för vissa och det skiljer ju faktist hela sex timmar så jag är ju hela tiden inställd på att klockan är sex timmar mer fortfarande. Bilder kan komma upp vid senare tillfälle men orkar inte krångla med det nu men lovar inget!

2 Comments

  • By Nykaria, April 27, 2012 @ 2:30 pm

    SV: Ah, vad tråkigt att de är så sega! Min klänning skapades också från Kina och skickades hit.

    Vi skapade våra inbjudningar på vistaprint.se, dock är det ca 21 dagars frakt (om man vill ha den billigaste frakten på 150:)
    Det är nog dags att skicka ut dem så snabbt som möjligt ;)

  • By ida, May 5, 2012 @ 9:13 pm

    kommer bli kanonbra!! ;) Men nu tycker jag dock att min o Simones klänningar inte alls kommer passa till.. fan att de svarta med röda prickarna inte fanns kvar!

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

LouiseBrooks theme byThemocracy