Barnomsorg

Ett barn har rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan men för en föräldrar som enbart hoppar in och jobbar då och då gör att barnet inte har rätt till sina 15 timmars barnomsorg. Är detta rätt för barnet och är detta rätt enligt lagen? Min son har rätt till sina 15 timmar enbart om jag inte skulle jobba på måndagen, men skulle jag jobba på måndagen har han ingen rätt till barnomsorg resten av veckan, vilket innebär att han inte kommer upp i 15 timmar. Sedan att de även gör det tydligt att han måste komma dit på måndagen även om jag inte skulle arbeta i och med han har problem med talet och att de därmed anser att det är viktig att han får komma till förskolan för att kunna förbättra sitt tal.

Jag kan inte förstå hur de tänker och resonerar om detta, varför skulle han inte få kunna få sina 15 timmar om nu de även anser att hans tal inte är bra enbart för att jag skulle arbetat enbart på måndagen. Ska jag behöva tacka nej till jobb på måndagar enbart för att han ska ha sin rätt till dessa 15 timmar, för det händer att jag enbart jobbar en dag under vissa veckor. Skulle jag däremot inte jobba på just måndagen är han välkommen under den allmäna förskolan vilket är måndag, tisdag och torsdagar så man kan ju tycka att han ska vara välkommen på torsdagen om det skull vara så att jag enbart jobbat under måndagen, men nej de har de sagt att det får han inte. Sist jag enbart arbetade en måndag ringde jag på torsdagsmorgonen för B sa att han ville dit och sa att han kommer för han har inte varit där i 15 timmar och gick dit med honom, då skickar de iväg B in på avdelningen och två förskolelärare tar upp snacket om hans rätt till barnomsorg vilket egentligen inte innebär att han har rätt till barnomsorg denna dagen i och med jag arbetade måndagen. Idag när jag ringde dagis om lucia imorgon och åter tog upp hans rätt till barnomsorg 15 timmar i veckan sa de att det är regler deras chef satt upp, men jag ifrågasatte detta och tog upp barnens rätt till 15 timmar men som vanligt fick jag bara svaret att de skulle ta upp detta med sin chef. Dessutom måste jag även betala för att han är där heltid även om han inte ens är där 15 under vissa veckor detta är helt absurt, detta kan inte vara rätt.

Detta är ännu en nackdel för oss som inte har en heltids tjänst utan hoppar in när vi väl behövs, det är inte enbart barnomsorgen som är ett helvete och som suger musten ur en, det är även försäkringskassan. Enligt försäkringskassan måste man vara inskriven på arbetsförmedlingen för att ha rätt till vård av barn eller rätt till sjukpenning när man är sjuk (man får sjukersättning av försäkringskassan när man är sjuk och anställd utan rätt till sjuklön). Varför skall jag skriva in mig på arbetsförmedlingen jag är inte arbetslös jag tjänar så mycket att vi klarar oss och anser inte att jag ens vill skriva in mig då jag alltid ansetts som icke arbetsduglig på arbetsförmedlingen i och med mina diagnoser. Dessutom trivs jag på min arbetsplats och anser att det är en stor chans till fast arbete om jag stannar där. I och med jag inte har någon fast årsinkomst så får försäkringskassan problem för skulle jag arbeta mindre skulle jag enligt dem blåsa dem i och med då stämmer inte min årsinkomst (vilket de räknat ut till att vara en minimal årsinkomst).

Nej jag längtar tills jag får en heltidstjänst så jag slipper denna skiten med allt gnäll från alla håll, för detta suger musten ur en.

1 Comment

  • By Ida Larsson, December 12, 2012 @ 8:07 pm

    Vänd dig till områdeschefen/rektorn som har hand om just placeringen på det dagiset där B går! Prata med denne om att han faktiskt har behov av mer tid på dagis i och med talet. Vänd dig till bvc o be om hjälp där. Kanske behövs en specialpedagog som gör ett utlåtande /talpedagog. betalar ni nu för platsen så borde det inte vara några problem att han är där en heldag till i veckan. Annat är det när det är gratis med de 15 timmarna då är det ganska tvära.. här är dem det iaf. Men jag tycker du borde på dem om det. inte så skoj med annars får du väl börja “fejka” arbetstider? Ingen hit det heller men va fan ska du göra!

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

LouiseBrooks theme byThemocracy