Laktosintolerant

Nu har vi fått det bekräftat av vårdcentralen att B är laktosintolerant, dock ska han enligt testet kunna bryta ner laktosen men ändå inte gör det så att han därmed har någon extra gen som gör att han inte gör det. Dock hindrar inte detta dagis från att ge honom vanlig mat, utan de tvunget ska ha läkarintyget först. Vilket orsakar att B mage är allt utom bra både racerbajs och spya, men det fick dagis ta idag men de lät honom ändå komma idag (en av fröknarna är laktosintolerant) så de sa att de förstod att hans mage är som den är i och med han inte får laktosfritt där. Fast ändå jäkligt irriterande i och med det finns ett annat barn där som redan nu får laktosfri kost men ändå inte kunde ge B det redan nu enbart för att det är för dyrt så att de därmed måste ha läkarintyg..

Vi känner oss rätt dumma att vi inte kom på detta tidigare i och med även jag är laktosintolerant, men sedan vi började ge honom laktosfritt har hans mage blivit bra men att så fort han varit på dagis och de haft mjölk i maten blir det så här. Får hoppas läkarintyget skickas fort så han slipper få ont i magen och spyr och skiter räligt. Är ju sedan inte kul för oss heller, som igår jag höll på att tuppa av när jag skulle torka honom (som han gör själv när hans mage är bra) det verkligen stank och toalett stolen var verkligen sprut lackerad, och dessutom tvingas torka upp spya.

Så det blir att fortsätta med enbart ha laktosfri kost för oss, blir smidigast så i och med att både jag och B är laktosintoleranta, var en annan sak när vi enbart visste att jag var det för då kunde jag bara ta en tablett och äta samma mat som dem när vi väl hade mjölk i maten. Dock var det inte förrän vi började misstänka att B var det förrän jag kom på att jag var mer intolerant än jag trodde för sedan vi började med mjölkfritt margarin så har min mage blivit finemang (är så pass lite laktos i vanligt margarin så de flesta intoleranta klarar av det). Så detta har fört med sig något bra för mig så nu är det helt och hållet laktosfritt. Blir börja baka en massa så vi har fika B klarar av i och med finns ju i stort sett inget laktosfritt i kakväg, så idag blir det att göra kanelbullar med grabbarna efter dagis.

1 Comment

  • By Lola, March 21, 2013 @ 3:23 pm

    Även hans farmor & alla hennes barn utom J, är laktosintoleranta, så jag väntar m bävan över att A ska visa tecken, men än så länge går det bra, bara M som får sin mat tillagad m laktosfritt. Förstår din frustration över väntan på intyget, förr ca 20 år sedan behövdes inget sådant.

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

LouiseBrooks theme byThemocracy