Misstag inom vården

Helt jäkla makalöst, var på vårdcentralen idag för jag har stora problem med mina knän. Läkaren valde att skriva ut nån medicin som ska hjälpa lederna att fungera, gick till apoteket på vägen hem men väl där blev det ingen medicin. Varför? jo för medicinen han skrev ut fick inte tas av skaldjursallergiker, så det blev gå hem och ringa vårdcentralen för att rätta till felet och kasst system som de har här måste man boka en telefontid för att få prata med någon. De ringde upp mig en timme senare och blev chockade av att det kan finnas skaldjur i en medicin men bokade in en telefontid till mig med läkaren jag träffat.

När han väl ringde upp tog det lång tid för honom att förstå att det var skaldjur i dem och att jag är allergisk mot just detta. Han försöker få mig att börja gymma men jag sa jag rör på mig mycket lyfter tungt på jobbet och cyklar fem kilometer varje dag men att detta förvärrar så att jag tror inte det skulle hjälpa mig, då kommenderar han simning men detta fungerar inte heller dpå jag verkligen inte klarar av att bada eller vara i en simhall. Till sist skriver han ut något mot magsår och sen en smärtlindring. Varför han skrev ut mot magsår vet jag inte men tror det var för nån biverkning man kunde få av smärtlindringsmedicinen.

Inte nog med att han gjort fel en gång under dagen, när jag nu kollade upp smärtlindringsmedicinen på fass upptäckte jag att det blivit fel ännu en gång, det stod att den bör inte tas om man har astma. Så två gånger på en enda dag har han tabbat sig, jag kan lugnt säga att jag SKA byta vårdcentral och min son med för nu har jag ingen tillit till denna vårdcentral. Att detta händer kan ju vara jäkligt farligt man kan ju ävertyra en patients liv genom att göra sådana här misstag

Det är dessutom inte första gången jag får en medicin som inte bör tas av astmatiker och sist jag fick det var efter en operation och då fick jag andningsproblem som inte mina mediciner hjälpte åt, så de fick ge mig syrgas.

Sånt här borde inte få hända inom vården, visst människor gör misstag, men de ska kanske läsa igenom journalen innan de skriver ut något. Dessutom att detta hände mig två gånger på en och samma dag gör detta till inte alls okej, ett fel okej “fine for me” men absolut inte två gånger.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

LouiseBrooks theme byThemocracy