Underbara tid

Tiden flyger iväg Tengel är redan fem månader, han har lärt sig rulla från mage till rygg och tvärtom, kommer upp i krypställning och gungar (som ser skitroligt ut) och han har fått sin första tand. Han är typ världens snällaste bebis om han får uppmärksamhet och man är i rullning mycket, så blir massa promenader både med sjal och med vagn ibland och en massa bus med honom då är han glad och nöjd. Han är dock liten kan jag tycka nu har han storlek 62 i kläder men kommer i vissa plagg i 56 fortfarande.

Vi valde att köra med tygblöjor och jag har blivit helt frälst i det, så lätt och smidigt jag som trodde det skulle vara extra jobb men nej så mycket smidigare och snällare mot bebisrumpan, till och med Sniper har lärt sig att vika både limpvikning och trekantsvikning. testade ju först imse  och vikis med pulskal men det var inget som passade oss utan läckte vid benen så vi bytte till gdiapers (med vikis) till dagtid och formsydd med ullbyxor till natten och det var något som passar oss. Dock kör jag med vikis och ullbyxor vissa dagar med för gillar det systemet mer än att bara alltid ha det till natten med så kör alltså på två system som jag älskar.

Så stor skillnad det är från barn till barn, med Sniper gillade jag inte vara föräldraledig utan tyckte att det kunde bli långtråkigt men nu älskar jag det.

I fredags kom Sanna (kusin till ungarna och fadder till Tengel) och stannade tills idag, så kul att ha henne här och så mycket mer man får gjort. Tengel vill ju inte ligga själv på golvet och leka utan vill antingen vara i famnen (favoriten) eller att man sitter på golvet hos honom och lägger all fokus på honom. Så nu har jag passat på att  tvätta massa maskiner, vikt tvätt och haft lyxen att kunna ta en dusch utan att stressa o oroa mig för att Tengel ska ligga där ute och skrika eller haft honom inne i badrummet.

Imorgon blir det nog gå till öppna förskolan för första gången, har tänkt på det länge men inte blivit av, så får se vad jag tycker om det och om jag trivs där. Men Sniper gick jag bara två gånger men då bodde vi ju i Skåne och på den öppna förskolan trivdes jag inte och hade ju vänner med jämngamla barn så han hade ju kompisar att leka med.

bjuder på en fluffbild

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

LouiseBrooks theme byThemocracy